DESIGN & MAT

Jag har tidigare prenumererat på tidningen Cap & design. När jag var student så fick man den till halva priset vilket var väldigt bra eftersom ett nummer kostar runt 125:-. Nu köper jag inte tidningen längre för jag tycker inte att det är värt pengarna, istället kopierar jag intressanta artiklar på biblan där dem har Cap & design.
Idag tog jag med dramaten och åkte med Peppis till City gross för veckohandling. Har tröttnat på kalkonmat så från och med imorgon ska jag ta med egen mat. Så idag har jag lagat lite olika maträtter som jag ska ha med i veckan, det blev fiskgratäng, kyckling curry gryta, moussaka och färsfyllda paprikor.

THINGS TO DO

Idag har jag tagir det ganska lungnt. Betalat räkningar, besökt en kompis som hade utförsäljning av hundsaker i sin lägenhet och nu gör jag inget särskilt. Ikväll blir det middag och spel hemma hos kompisar.
Imorgon blir det besök på biblan för jag såg att ett nytt nummer av Cap & design kommit ut. Den kostar 129:- i affären så det blir kopiering på biblan istället av eventuella intressanta artiklar. Sen ska jag och en kompis storhandla på City Gross med våra dramater. Har tänkt att jag ska börja ta med matlådor till jobbet eftersom jag är trött på maten vi har så imorgon blir det storkok.

SÖNDAGAR

Söndagar är min favoritdag. Den är helig. Man ska vara ledig, sova tills man vaknar och bara göra sånt som man känner för. På söndagar är det långfrukost med god mat & kaffe och så läser jag DN.
Oftast betyder söndagar också tvätt & städdag vilket inte är så roligt men som måste göras.




BLOGGAR

Jag följer en hel del bloggar, några mer intressanta än andra.

Salong Betong - Coola killar som startat upp en tatueringsstudio från ingenting.

Vanessa Falk - En tjej som är jäkligt bra sångerska.

Flest skor vinner - Michaela Forni skriver om sitt jobb, privatliv och lägger ut fina dikter hon skriver själv.

Fuck you right back - Katrin säger vad hon tycker och tänker vilket är jäkligt kul att nån vågar.

Tattoologist - bildblogg med tatueringar.

PAPPER & PENNA

Ända sen jag var liten har jag haft en förkärlek till papper och pennor. Jag har ritat, skrivit och målat. Om jag ska iväg, bara på stan eller om jag ska åka iväg någonstans så har jag nästan alltid ett block och en penna med mig. Antingen för att kunna underhålla mig eller om jag kommer på någon bra idé som jag vill skriva ner. Jag är en av dem som hellre skriver ner saker på ett papper än skriver direkt på datorn. Jag tycker att det är synd att papper och penna försvinner mer och mer och att allting ska vara så digitaliserat.


SÖNDAGSPROMENAD

Har varit ute på en härlig söndagspromenad. Vi var ett gäng som gick ut till Västra hamnen och fikade. Solen sken och det var vindstilla så det kändes inte så kallt på vägen dit. Däremot på vägen hem kändes det kallt.
Älskar när det är så här fint väder på helgen så att man kan vara ute.
Nu blir det snart mat sen söndagsmys och Solsidan på tv. Tror nog det blir tyjuvkik på Big brother också.

MAT

År 2000 påbörjade jag en kockutbildning i Köpenhamn. Den bestod till största delen av praktik vilken jag gjorde på Petri Pumpa som var en av Malmös bästa restauranger på den tiden. Där fick jag lära mig det mesta som jag kan om matlagning. Jag fick börja i grönsaksrummet och till slut fick jag själv ha hand om förrätter och desserter vissa dagar. Efter 1,5 år insåg jag att jag inte vill arbeta som kock och hoppade av utbildningen. Passionen för matlagningen finns fortfarande men jag utövar den hellre hemma och bjuder gärna hem vänner på middag.
Om jag hade fått bestämma så hade jag gärna kombinerat mitt intresse för mat med mitt andra intresse grafisk design. Fast jag vet inte riktigt vilket sorts jobb som skulle göra det möjligt. Hade det inte varit så svårt ekonomiskt att starta eget så hade jag nog gjort det.


TGIF

Då var det fredag igen. Har överlevt den sk helvetesveckan på jobbet med fyra dagars stängning men det var sista gången för nu är äntligen schemat ändrat. Att jobba 8-18.45 en fredag är inte roligt.
Imorgon är det flyttdag men inte för mej utan för Peppis som flyttar till huset bredvid mej. Det är många som ska hjälpa till och det är ett mindre bohag så det ska nog gå smidigt. Efteråt tänkte jag ta mig en sväng till gymmet och köra lite kondition.

TIDNINGAR

Costume, Elle, Passion for buisness och Dagens nyheter är några av mina favorit tidningar. Glamour var också en favorit men tidningen lades tyvärr ner i Sverige. Det är både omslaget och innehållet som lockar men även känslan när man bläddrar i tidningen. Här hemma har jag två stora högar med tidningar som symboliserar min passion. Det går ju inte att spara på alla tidningar men favoriterna har fått stanna kvar.
Under min senaste utbildning gjorde jag en tidning som examensarbete och mitt drömjobb är att få jobba på en tidning med layout.



VÄSTRA HAMNEN

En av mina favorit platser i Malmö är Västra hamnen. Speciellt på våren när det börjar bli varmt. Jag spenderar gärna några timmar på någon av dem stora trätrapporna med en bok och en kopp kaffe. Tyvärr så är det mer än jag som gillar denna delen av stan så på sommaren blir det lite för mycket folk därute. Jag har alltid bott vid kusten och kommer antagligen alltid att göra det. Skulle kännas konstigt att inte ha nära till havet. Har man växt upp vid havet så är det nog svårt att flytta inåt landet.


FOTOGRAFERING

Jag tycker om att fånga saker på bild. När jag fotograferar med min kamera blir det ofta naturbilder eller bilder på hus. Kameran i min iphone använder jag mest till bilder som jag lägger ut i bloggen.
När jag var liten, kanske 7-8 år så fick jag en gammal kamera av min mormor. Det var en orange avtryckar knapp på den. Jag hade med mig den när vi åkte på semester till Mallorca. Där tog jag foton på familjen, fina blommor och på trädgårdsmästaren som jobbade på hotellet.
På den tiden använde man inte digitalkameror, dem var nog inte ens påtänkta då. Man framkallade sina filmer och hade man tur så blev det bra bilder. Nu tar man en massa bilder för det går lätt att radera dem som inte blev bra men man är inte lika bra på att framkalla bilderna. Dem stannar kvar på datorn och läggs ibland ut i något digitalt fotoalbum på internet.



SNÖ

Jag ÄLSKAR snö. Ju mer snö ju lyckligare blir jag. Det bästa är när det snöar stora flingor som faller ner långsamt. Då kan jag sitta och titta ut genom fönstret hur länge som helst.
Dessvärre tillhör jag nog en minoritet i den sydligare delen av landet som älskar snö. Dem flesta tycks bli väldigt besvärade av detta fenomen som överraskande dyker upp varje vinter. Synd bara att vi inte har berg här nere i Skåne så man kunde få användning av sin snowboard.


NEW YORK

När jag gick på högstadiet köpte jag en stor poster på New York. Ända sedan dess har jag velat åka dit. Tyvärr så har det inte blivit någon resa dit än men förhoppningsvis snart.
När jag väl kommer till New York så är jag helt säker på att jag kommer att älska staden. Det finns så mycket att tycka om; alla olika kulturer som samsas i staden, maten, fascinasionen över alla höga byggnader och såklart dem klassiska sevärdigheterna. Sen att New York har ett giganstiskt shoppingutbud med bra priser är ju inte heller helt fel.
Även om jag inte har varit i New York så är det ändå min favoritstad. Efter att ha sett vyer av staden i filmer, läst artiklar i tidningar och på nätet och sett en massa bilder på New Yorks skyline kan man inte annat än att älska staden. Jag tror att det är MIN stad. Hade det inte varit så svårt att få green card så hade jag nog flyttat dit för länge sen.








110213

Igår var jag på gymmet och styrketränade. Efteråt körde jag lite kondition. Jag har kommit igång med träningen riktigt bra nu.
På kvällen var jag först hemma hos Malin och drack drinkar sen åkte hela gänget till Carib kreol. Jag hade väldigt höga förväntningar då jag bara hört bra saker om den här restaurangen men det blev inte riktigt som jag tänkt. Eftersom att vi var ganska säkra på att det skulle ta lång tid innan vi fick in maten beställde vi in lite snacks. Det var rivna grönsaker som friterats i en smet. Bollarna var överfriterade och smakade ungefär som bränt vörtbröd, alltså ingen höjdare. Till varmrätt beställde jag Jerk chicken som ska vara en traditionell karibisk rätt. Den bestod av ett kycklinglår, ris med nån sorts bönor i, guacomole, aioli, majspuré och vitkål som var smaksat av bl.a. kanel. När man har jobbat en del med mat och lagar mycket mat själv blir man kanske lite av en matnörd och har lite mer åsikter om maten än vad andra har. Det var fullt ätlig mat men det var inte direkt nån större smakupplevelse. Hade jag fått rätten på en lunchrestaurang hade det varit helt ok men inte som en a´la carte rätt.

GAVIN DEGRAW

I don´t wanna be- sången som är ledmotiv till tv-serien One tree hill. I´m in love, skrev jag på min Lunarstorm sida.  Det var 2004 och jag bodde i Sundsvall. Jag letade genast upp vem det var som hade denna fantastiska röst och sjöng låten som gick rakt in i mitt hjärta. Gavin DeGraw hette han och var för mej helt okänd. Jag hittade ännu fler låtar han gjort och tyckte att han var helt fantastisk. Dessutom hade han redan en konsert inbokad Stockholm.
Jag var helt överlycklig och hade fått min syster att följa med på konserten. Jag berättade för alla om konserten jag skulle på men ingen hade hört talas om min nya favoritsångare.
Den 6:e juni var konserten på Debaser slussen i Stockholm. Det var inte särskilt många som var där pga Gavin DeGraw utan det var mest folk som brukade hänga på Debaser. Det var den första av totalt 5 konserter jag varit på med Gavin DeGraw.
Nu är det ju lite fler som upptäckt honom men han är fortfarande inte så känd i Sverige. I don´t wanna be är fortfarande favoritlåten och trots att jag har lyssnat så många gånger på den så tröttnar jag aldrig. Hans första album Chariot är också det enda album där jag tyckt om alla låtar och som jag fortfarande lyssnar på.


10 FAVORITER/PASSIONER

Det blir lite olika teman framöver. Först ut är 10 favoriter/passioner i mitt liv.

1. Gavin DeGraw
2. New York
3. Snö
4. Fotografering
5. Västra hamnen
6. Tidningar
7. Mat
8. Papper & penna
9. Bloggar
10. Söndagar

God oxsallad från Cafe Ceder förtjänar man...

img_6019 (MMS)

God oxsallad från Cafe Ceder förtjänar man efter ett bra träningspass


TRÄNING OCH EN TRIPP TILL KARIBIEN

Idag ska jag till gymmet och köra träningspasset som jag hoppade över igår. Det blir rygg, bröst och magövningar. Imorgon tänkte jag köra ett konditionspass.
Ikväll blir det först besök hos Malin som bjuder på drinkar sen ska hela tjejgänget vidare till Karib creol och äta och dricka fler drinkar.


Fredagsmysmat

img_0908 (MMS)

Fredagsmysmat


JOBB & TRÄNING

Idag blev det en kort dag på jobbet. Slutade 14.30 och åkte till gymmet för att köra första passet på mitt nya träningsprogram. Har satt ihop övningar som jag tycker om och som jag vet att jag kommer att göra. Det gick riktigt bra. Körde sammanlagt 30 minuters kondition också.
På lördag ska jag till Carib kreol med tjejgänget. Har varit påväg dit flera gånger men sen har det inte blivit av. Innan vi ska dit blir det fördrinkar hemma hos Malin. Sen blir det dem berömda Mojitosen på Carib kreol.


TRÄNING

Nu har jag fixat ihop ett nytt styrketränings program som jag ska träna efter. Har kommit igång bra med träningen dem dagar jag slutat tidigt. Ska bara fortsätta så här så kommer det bli jättebra.

SISTA DAGEN FÖR DENNA VECKAN

Började dagen med en riktig söndagsfrukost bestående av pannkakor, ägg, yoghurt, pucko och kaffe. Tittade på Tv4 morgon som alltid och läste DN som är min nya söndags tradition.
Sen gick jag bort till Entré för att göra min hemläxa till säljkursen som är imorgon igen. Därefter blev det ett 50 minuters långt konditionspass på gymmet. Egentligen tar det emot att träna på en söndag, tycker att man ska ta det lungnt på söndagar, fast idag hade jag verkligen lust att gå och träna och då får man ju passa på.
Nu ska jag strax fixa lite mat sen blir det söndagstv och Solsidan.

TATUERINGAR

Är så sjukt sugen på att tatuera mej. Har två olika texter jag vill göra men kommer inte att ha pengar till dem förrän om tidigast 1,5 år. Måste först hitta ett jobb med bättre lön så jag kan betala av mer på mina lån.

Hittade denna blogg med en massa tatueringar och efter att ha tittat på dem vill jag tatuera mej ännu mer.



Ryggbiff, grönsaksfräs med bacon och fetao...

img_7692 (MMS)

Ryggbiff, grönsaksfräs med bacon och fetaoströra


VECKAN SOM GÅTT

Imorgon är det fredag igen. Ännu en arbetsvecka som är förbi. Veckan började med ett träningspass för ben och rygg. I tisdags var jag på säljkurs vilket var väldigt roligt. Fortsättningen på kursen är på måndag. Idag var jag och tränade, jag körde arm och magpass. Försöker träna regelbundet och vill träna som jag gjort innan men är rädd för att jag ska utlösa migränen. Jag hoppas att jag får min tid hos neurologen snart så jag kan få lite mer information om vad man ska tänka på i vardagslivet för att undvika migrän.
Imorgon ska jag till min kiroprakter och få bort lite låsningar jag jag har och även få akupunktur. Har haft ont i nacken ganska ofta dem senaste två veckorna så jag hoppas det hjälper.

RSS 2.0