Fredag = Ledig

Imorgon är jag ledig från min praktik, jag tycker om lediga dagar. Jag jobbar ju på söndag så det blir bara två dagar som jag e ledig ändå den här veckan.
Imorgon blir det lunchspinning, besök av mamma och planeringsfika med en klasskompis. Sen måste jag in till stan och fixa till mina naglar, dem ryker en efter en så nu ser det för jävligt ut. Ska också en sväng förbi Telenor butiken och förhöra mig om Iphone, abonnemang och surf.




Justin

Borde det inte dyka upp nån ny musik från Justin Timberlake snart. Var väl ett tag sen sist.




Dagens

Humör: Bra men trött
Gjort: Åkt tåg, käkat frukost två gånger
Planer: tidningsprojekt, träna
Ser på: datorskärmen
Lyssnar på: någon radiokanal, snart spotify
Läser: det jag skriver
Äter: har precis ätit yoggi med musli o bär som en andra frukost
Dricker: har precis druckit en maskingjord cappucino för att bli piggare inte för att det är gott
Bästa: att jag är ledig imorgon
Sämsta: mina nygjorda naglar har redan pajat på två tre fingrar
Väder: Sol (som blänker i datorskärmen)

Tidningar

Jag älskar tidningar och läser allt jag kommer över. Skulle gärna vilja starta en egen drömtidning som skulle innehålla allt jag vill ha i en tidning. Håller på med lite tidningsprojekt som jag får se vad det blir av och om lite mer än 3 veckor ska jag ha 6 veckors praktik på en tidning här i stan. Det ska bli riktigt roligt.

Här är några av mina favoriter.


Musikhjälpen

Mellan den 14- 20:e december sänder Sveriges radio och svt ett live radioprogram som är ett insamlingsevenemang för att motverka spridning av malaria. Dygnet runt ska Ametist Azordegan, Timbuktu och Christer Lundberg sända live radio från en glasbur i Göteborg och under tiden får dem inte äta någon mat.



Bilden är tagen från http://ametistazordegan.com/

Jordin Sparks

Har lyssnat en del på hennes nya skiva och den är bra. Många av låtarna liknar i och för sig varandra men dem e helt ok. Hon har i alla fall en grym röst om inte annat.




Sömnlös fortsättning

Läste i Metro imorse att denna veckan är folk som tröttast eftersom vi ändrat tiden. Vissa orkar inte ens ta sig till jobbet. För mej är det tvärtom, kommer lätt upp när klockan ringer kl 6 fast jag tyckte att det var jobbigt att gå upp 7.30 innan. Jag sover 5-7 timmar istället för 9-10 timmar. Blir jag förvånad över detta? Nej!

Var ganska tidigt på centralen idag så jag hann att köpa med mej en mocha latte till tågresan.


Sömnlös

Jag brukar inte ha svårigheter med att somna på kvällarna men helt plötsligt är det helt omöjligt att somna innan klockan 12. Jag vrider och vänder mig och kan inte somna. Ändå kommer jag lätt upp när väckarklockan ringer kl 6 och jag är inte heller särskilt trött under dagen.
På fredag är jag ledig från min praktikplats eftersom lördag är röd dag. Skönt med en extra sovmorgon.

Hungrig

Klockan är bara lite över 11 och jag är redan hungrig. Åt 2 ägg och havregrynsgröt imorse vid 6.30 och sen vid 9 åt jag yoggi med musli och banan. Äter jag lunch för tidigt e jag ju hungrig innan jag kommer hem idag.

Note to myself

Jobbar du inte i samma stad som du bor i så köp en bil. Öresundstågen fungerar fortfarande inte som dem ska!

Salong Betong

Kolla in dem här grabbarna.

Årets bästa dag

Man vaknar klockan 10 och vrider tillbaka klockan en timme för att fortsätta sova till klockan 10 igen, kan det bli bättre? Varför är det inte så varje söndag, hade varit så jäkla skönt.
Idag blir det en massa matlagning, har 4 olika maträtter som ska lagas för att tas med som matlådor i veckan. Sen ska det dammsugas och tvättas, det är väl behövligt med en extra timme idag.

Black is back

Var och fixade mina naglar idag. Har aldrig haft långa naglar så jag var lite orolig över hur det skulle fungera i vardagen. För en stund sen målade jag dem svarta och eftersom jag inte är så duktig på att måla naglarna så kom det lite utanför. Skulle fixa med lite borttagningsmedel och var helt säker på att jag hade en utan aceton men det var med aceton i. Så nu hoppas jag att det finns att köpa en utan aceton på jobbet imorgon. Så typiskt mig att inte kolla upp sånt innan jag börjar måla.


Rosa bandet

Hittade ett rosa band från förra året och tänkte att jag skulle använda det på ett lite annorlunda sätt.


Midnattsloppet 2010

Fick hem nya Runner´s world idag och blev påmind om att anmälan till Midnattsloppet 2010 kommer upp nu under hösten. Mitt löparmål är att springa loppet och helst klara det på runt 60 minuter, absolut inte mer än 75 minuter. Tänkte även springa några 5 kilometers lopp under våren och sommaren som träning inför 10 kilometer.


Husligheter

Har varit riktigt effektiv denna förmiddag. Tog äntligen tag i tvättning av fönster så nu kan man faktiskt se ut. Har även rensat ut lite här och där och slängt lite grejer. Sen har jag gjort ett litet träningsschema för nästkommande 4 veckor då jag ska ha min praktik i Kristianstad. Åker hemifrån kl 7 och är hemma kl 18 på dagarna. Lika bra att ha planerat vad jag ska träna så är det bara att åka till gymmet och göra det man ska göra utan att behöva tänka.


SB t-shirt

En sån här t-shirt dimper ner i min brevlåda nästa vecka förhoppningsvis. Ännu en t-shirt med tryck till min lilla samling.



Bild tagen från http://salongbetong.blogg.se/2009/june/

Maniac Monday

Måndag igen och snart är det jul! Eller om drygt 2 månader i alla fall. Dagarna och veckorna går jäkligt fort, alldeles för fort tycker jag.
Idag har jag fått böcker som jag beställt, måste ha nåt att läsa nu när jag ska pendla till Kristianstad i 4 veckor. Har helt snöat in på böcker med kriminellt innehåll, både romaner och fakta böcker. Snabba cash är en av dem bästa böcker jag läst och jag tänkte läsa den igen för att fräscha upp minnet innan jag ser den på bio i Januari. Hittade också en bok som heter Nextopia som verkade intressant som faktiskt inte handlar om kriminalitet utan om lite av varje.


Sunny sunday

Söndag är tvätt och städdag. Dem flesta måsten brukar göras på söndagar för då är jag oftast ledig men idag blir det ett inhopp på jobbet. Söndagar är inte roligaste dagen på mitt jobb, det är oftast lite kunder så det enda man kan "roa" sig med är att städa och tiden brukar gå väldigt långsamt. Får tänka på alla pengar jag får för det är trots allt 100% ob hela dagen.

Rosa Oktober

Så här såg det ut på Gustav Adolfs torg i eftermiddags.


LÖRDAG

Jag: lite seg men på bra humör
Väder: sol och 8.6 grader
Att göra idag: mycket men bl.a. fika på stan och konditionsträning på Nautilus


Cool musikvideo

Hittade denna video på en blogg. Får en att tänka tillbaka på när man var liten och spelade Nintendo och GameBoy.




Fredags mat


Fredagsmys

Sitter och tittar på förkväll på tv4 och käkar lite godis i väntan på att maten ska bli färdig. Idag blir det ryggbiff med rotfruktsgratäng, ugnsbakade tomater och chilibearnaise. Var på systemet och köpte lite goda cider som jag ska dricka till.


Regn och kanske snart snö

Det är grått ute och det regnar. Snö är påväg, i allfall mot norra skåne och dem inre delarna. Det får gärna dröja ett tag till innan snön kommer till malmö.
Mailade min vaktmästare och undrade var värmen i elementen tagit vägen, tydligen har termostaten i röret hakat upp sig. Så jag får ha kyligt till på måndag för idag hade han inte tid att hjälpa mig.
Idag blir det lunch spinning sen ska jag in till stan för lite inköp.

Inspiration?

Hemma igen efter inspirationsdagen med skolan men känner mig inte så inspirerad. Skulle fixa mat men potatisen blev halvt bränd och laxen var inte god så nu sitter jag och äter rostmacka och yoghurt till kvällsmat, nyttigt!

Vi fick en liten goodiebag på eventet.


Kallt

Det blir bara kallare och kallare varje morgon. Imorse var det bara 2 grader när jag tittade på termometern, var ska det här sluta? Det är bara oktober än så länge och det brukar inte vara så här kallt redan. Tur att jag inhandlat vinterkängor i tid, hatar att frysa. Trots kylan så har inte min bostadsrättsförening satt igång värmen på elementen än, det får dem gärna göra för det börjar bli lite kyligt inomhus också.

Ska snart iväg på ett event som min skola anordnar. Först blir det ugnsbakad falukorv med mos till lunch.

Hoffmaestro & Chraa

En av mina senaste favoriter inom musiken är Hoffmaestro & Chraa. Dem ska komma till Malmö och spela på Debaser den 13:e november men jag har fortfarande ingen att gå dit med, VARFÖR? Jo för att folk tycker att deras musik är konstig?
Jag tycker att man blir glad av deras musik, det är världens ös. Utan att ha sett dem live så kan jag med säkerhet säga att dem e grymma.

Här har ni en till som gillar deras musik och har skrivit en liten artikel om dem, Ametist.



Chilly tuesday

Nu är hösten här på riktigt, det har blivit riktigt kyligt. Imorgon ska det bli sol hela dagen så det blir nog en promenad med kameran, kanske till nån park.


5 favoriter- författare

1. Jens Lapidus
2. Denise Rudberg
3. Jonas Moström
4. Jenny Leeb
5. Lauren Weisberger

Igår & idag

Igår hade jag mer energi än jag kunde göra av med. Inte ens ett spinningpass kunde ta slut på energin. Det var ett nytt pass jag inte gått på innan men nu ska jag försöka att hålla mig till spinning på måndagar. Musiken var bra och instruktören peppade på lagom och var inte överdriven som vissa är.
Idag har jag tillbringat större delen av dagen i skolan. Det är grupparbete på gång och vi har hunnit ganska långt trots att det inte är inlämning förrän fredag nästa vecka. Imorgon tar vi lite paus och på torsdag anordnar skolan ett event som jag ska gå på.

Tatueringar

Jag är SÅ sugen på att göra fler tatueringar och hade jag inte varit "fattig" student så hade jag bokat tid direkt. Vi får inte så mycket studiemedel i december så jag måste spara lite pengar tills dess. Ska försöka jobba lite mer när jag kan och har tid så jag kan lägga undan lite pengar.
Jag hittade lite bilder på nätet som jag vill ta olika delar ifrån och sätta ihop till en bild som ska bli en tatuering.





Söndagsmys

Jag har alltid förväntningar på mig själv att jag ska gå och träna på söndagar för att jag är ledig hela dagen men det blir aldrig av. Det tar lite emot att träna på en söndag, det ska ju vara en vilodag. Idag blev det istället en sväng till Nova i Lund med mamma. Hon hittade ett par skitsnygga stövlar som jag själv oxå hade kunnat tänka mig, vi brukar inte ha samma smak annars när det gäller kläder och skor. Jag själv köpte två par knästrumpor med bl.a. ull i som ska vara varma till vintern.



5 favoriter- tidningar

1. Glamour
2. Cap & design
3. Fitness magazine
4. Mac world
5.
Runner´s world

Dagens mat

Efter träningen blev det lite pasta med svamp.


Träning

Igår var jag på spinning, det är bra träning men så jäkla jobbigt. Ska ändå försöka gå på spinning minst 1 gång i veckan. Idag ska jag träna lite kondition och styrka. Min hälsena gör inte ont längre men ska nog vänta några dagar innan jag börjar med löpningen igen.

Freaky friday

Idag har jag varit hos min frisör och färgat håret, det blev en väldigt MÖRKbrun färg. Lite färg kommer ju att tvättas ur så det blir lite ljusare sen.


5 favoriter- musik

1. Use somebody- Kings of Leon
2. Empire state of mind- Jay Z + Alicia Keys
3. Run this town- Jay Z + Rihanna + Kanye West
4. New Orleans- Hoffmaestro
5. The things we owe- Takida

Snabba cash

Den 15:e januari ska den här komma på bio, ser verkligen fram emot det. Boken var riktigt bra så jag hoppas att filmen också är det.




Ny header

Har efter ett bra tag äntligen fått dit en ny header. Är fortfarande inte nöjd för jag tycker att det ser lite tomt ut. Orkar inte fixa mer nu men ska försöka fixa till det imorgon.

I väntan på vadå?

Idag har jag och C avancerat och kommit en bra bit på vårt skolarbete. Vi var väldigt glada över att det vi åstadkommit faktiskt fungerade. Nu har vi inte så jättemycket kvar, tror vi i allafall.
I eftermiddags åkte jag till Nautilus och körde lite konditionsträning. Min hälsena har inte varit så bra den senaste tiden så jag måste pausa med löpningen ett tag. Istället körde jag rodd, crosstrainer och cyklade på en spinningcykel.

Imorgon ska jag träffa en produktionsledare på en reklambyrå där jag förhoppningsvis får göra min praktik. Hade varit skönt att ha det färdigt för vi ska ut om lite mindre än 3 veckor.

Idag började jag på en detoxkur jag provat en gång innan, jag gör den för att den hjälpte jättebra mot sötsug. Jag åt inte godis på 6 veckor sist.

Imorgon ska jag se Veronica Mars, har första delen av säsong 3 hemma.




Sunday bloody sunday

Det är ganska stormigt här i Skåne idag. Jag tycker inte om när det blåser och särskilt inte i kombination med regn. Läste på en kompis facebook sida att dem t.o.m hade fått snö i Täby utanför Stockholm, lite tidigt med snö.

Hade en lång lista över saker som skulle göras idag och jag har prickat av allt utom en sak; tvätta fönster. Får ta det en annan dag när det inte stormar och regnar.

Imorgon är det skoldag vilket jag inte ser fram emot. Fattar inte så mycket av inlämningsuppgiften vi har nu och som ska vara färdig nästa måndag. Sen har vi dessutom en liknande gruppuppgift oxå, vill bara hoppa över dem och ha praktik nu istället.

Uppdatering

Praktik:
Har 4 veckor klart än så länge. En reklambyrå har hört av sig och vill träffa mig så förhoppningsvis har jag 10 veckor klart snart.

Träning:
Har inte tränat sen i onsdags då jag var på power intervall. Har haft skitont i nedre vaderna och hälsenorna. Börjar bli orolig för att hälsenorna ska bli dåliga igen. Tänkte träna lite imorgon och hitta nån konditionsform som inte sliter på hälsenorna.

LÖRDAG

Vaknade av att regnet smattrade på rutorna. Mysigt så länge man är inomhus, mindre mysigt när man är utomhus. Fast lite regn är inget som hindrar mej från att lämna lägenheten, speciellt inte när man ska in till stan och shoppa. Dagens mål var att hitta ett par vinterskor. Hittade ett par Timberland känger i mocka på nätet som är beställda men efter att ha sett dem på Åhlens så ville jag skicka tillbaka dem innan dem ens har kommit. Så idag har jag varit runt i olika skoaffärer och konstaterat att följande erbjuds: skor som är varma och bekväma finns på herravdelningen och snygga och mindre varma skor finns på damavdelningen. Tror dem att vi tjejer vill frysa om fötterna hela vintern? Jag begav mig till Timberland affären och körde på ett säkert kort, dem gamla klasiska kängerna. Dem är bra vardagsskor, har ju andra skor och stövlar jag kan använda till andra tillfällen.



Ikväll blir det film; Cadillac records med Beyonce. En film med en massa bra musik. I veckan har jag oxå sett 2 stycken Johan Falk filmer. Har fått en hang-up på Joel Kinnaman som är med i filmerna, fråga mig inte varför. Det är nåt speciellt med den killen. Han är dessutom med i filmen som baseras på en av mina favorit böcker- Snabba cash.


RSS 2.0