Sista veckan

En vecka kvar sen börjar skolan igen. Ska bli kul att börja igen och få träffa dem i klassen. Jag ser däremot inte fram emot ett kommande grupparbete, det brukar alltid bli en massa strul för att nån inte gör det dem ska eller för att man inte kommer överens.
På måndag ska jag även till min pt och få ett nytt träningsprogram, har haft mitt nuvarande ganska länge. Ända sen april tror jag.
Idag har jag varit ute och sprungit i Pildammarna. Trots början på förkylning och lite nästäppa gick det förvånansvärt bra. För första gången gav jag mig ut på stora varvet runt hela Pildammsparken och sprang, det kändes faktiskt lättare än när jag springer runt i 1 km spåret. Jag sprang ett varv gick 1 km och sen sprang jag ett varv till så det blev ca 6 km sammanlagt.


Torsdag

Idag var det meningen att det skulle bli ett löppass men imorse började det regna lite och jag hade inte alls lust att träna.
Åkte in till stan istället en liten sväng och kollade runt. Längtar till hösten när det kommer nya kläder och skor i butikerna, hösten är nog min favorittid när det gäller kläder. Jag köpte en ny höst/vinterjacka i våras som jag vill börja använda redan nu men det kommer ju dröja några månader innan den får komma fram.
Gjorde en pastasallad med fläskfilé idag, har lite idétorka nu igen när det gäller mat. Det går lite upp och ner det där, ibland har man hur många idéer som helst och ibland kommer inte på något alls.


The Hangover

Har ni inte sett den, gå och se den. Så jäkla rolig!



Ledig dag

Idag e jag ledig sen väntar nio dagars arbete. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag sa JA till det. Det blir en del pengar i alla fall.
Imorse var jag ute på en powerwalk. Måste skaffa bra musik till min ipod för nu är jag trött på det mesta som finns i den. Det blir så mycket roligare att både gå och springa om man har bra musik i öronen.
Efter frukost gav jag mig iväg till gymmet och körde ett pass där, började med 20 minuters rodd i intervaller. Jag försöker variera min konditonsträning så att det inte bara blir löpning.
Nu käkar jag lite lunch och sen ska jag in till stan och titta på lite träningskläder och även se om jag hittar ett par jeans till. Ikväll blir det bio, Baksmällan, det e nog inte världens bästa film men den verkar rolig.

Foliepaket med lax, chilipesto, tomat, paprika och sommarlök.

Onyttigheter

Denna helgen eller rättare sagt från i torsdags har bestått av en del onyttigheter. Ikväll tänkte jag avsluta det med lite godis och glass. Jag skulle gå bort till videobutiken för inhandling av detta och precis när jag kommer utanför min dörr börjar det regna. Ska man se det som ett tecken på att man kanske inte borde gå och köpa godis och glass?
Jag gjorde en annan tolkning och fortsatte bort mot videobutiken. Nu blir det "The Notebook" på dvd, en av mina favorit filmer.


Söndag

Igår var jag och tittade på ett Nautilus gym som inte ligger så långt ifrån där jag bor. Jag har sagt upp mitt nuvarande träningskort och ska nu hitta ett nytt gym att träna på. Nautilus gymmet är nytt och dem har lite olika träningspass man kan gå på vilket skulle vara kul att variera min vanliga träning med. Har mitt träningskort till slutet av september så jag har lite tid på mig att fundera på var jag vill träna sen.
Idag var jag på gymmet och körde ett kortare pass med 20 minuter intervall på roddmaskinen, arm- och magövningar och avslutade sedan med 10 minuter på crosstrainern.
Har kollat runt lite på nätet för tips om träning i kombination med mat. Hittade en sida med bra tips där det inte var några komplicerade metoder att följa. Tycker att jag har bra koll på vad man ska och inte ska äta men det skadar ju inte att få lite nya tips.
Dem sista 3 veckorna har jag tagit bort bröder till frukost och istället ätit äggröra med kalkon. Nu tänkte jag ändra igen och börja äta havregrynsgröt på fiberberikade havregryn, två kokta ägg och grönt thé.
Idag blev det kinamat till lunch, det var däremot inget som rekomenderades på hemsidan jag tittade på men ibland måste man ju unna sig sånt.


Väder prognos

Imorgon ska det bli sol och värme men till helgen kommer regnet. Gör inte så mycket för min del för jag har en hel lista med inomhus saker som ska göras. Tycker det är bra med dåligt väder ibland så man inte behöver ha dåligt samvete för att man måste vara inomhus. Har väldigt svårt för att sitta inne när det är sol och fint väder.


Middag

Gjorde en frittata med spenat, pinjenötter och parmesan. Till det åt jag räkor, vattenmelon och vitlöksbröd. Var så mätt efteråt att jag hoppade över osten och åt tårta istället.


Torsdag

Ska käka lite lunch nu och sen blir det lite ärenden på stan. Senare i eftermiddag ska jag ut och springa, tänkte prova på lite intervall träning idag. I förra veckan köpte jag ett nummer av tidningen Runners world, det fanns många väldigt bra tips för nybörjar löpare så det är en tidning jag tänker fortsätta att läsa. Skulle behöva lite bra musik att springa till oxå, får kolla lite på itunes sen.
Ikväll blir det god mat, ostar och sen tårtbit. Tänkte köpa tårtbit igår på ett konditori men dem hade inga goda kvar så jag var där i förmiddags och köpte istället.


090715

Idag blev det tidig uppstigning för att hinna träna lite innan det bar av till Staffanstorp, även fast det var födelsedag. För ju äldre man blir ju svårare är det att komma i bra form och idag blev man ju ett år äldre. Känner mig inte så gammal men som man säger "man är inte äldre än man känner sig".
Det blev god lunch med mamma och sen åkte jag vidare till Nova i Lund. Hittade inget speciellt i affärerna men det är ju lite mellan period nu mellan rean och höstkläderna.
Ikväll har jag varit på möllan och ätit med två vänner sen blev det en promenad runt Pildammarna.

Söndag IGEN!

Veckorna går fort, har redan gått två veckor av mitt fem veckors sommarlov.
Helgen har spenderats i Ystad för syster är nere från Stockholm men nu är jag hemma. Det är dock inte slut med att umgås med syrran för hon kommer in hit både måndag och tisdag.
Imorgon bitti tänkte jag hinna med ett löppass innan jag möter upp syrran vid Södervärn där även jordgubbar ska inhandlas till frukosten(vad ska jag ta mig till när det inte finns nån fler?). Har inte tränat sen i torsdags men nu blir det ordning igen. Ska bara jobba tre dagar kommande vecka så det ska nog hinnas med en del träning oxå.
På tisdag är vi några från klassen som ska träffas och fika och på onsdag så ska jag luncha med mamma för "då är det ingen vanlig dag, för det är...".

090710

Igår kom lillsyrran på besök. Eftersom det var halvdåligt väder så åkte vi till Entré och gick där en stund. Syrran hittade en fin klänning på New Yorker och så blev det en ny mobil  eftersom hennes gamla inte har 3G och därför inte fungerar på hennes jobb. Jag hittade inget roligt men handlade lite jordgubbar och körsbär utanför istället.
Idag är vi i Ystad, ska snart ner en sväng på stan och se om det finns något att fynda på rean.

Sol, regn, sol ???

Var ute och sprang imorse och fick håll precis som sist när jag sprang på morgonen. Kanske ska springa på eftermiddagen istället i fortsättningen. Det blev 3 km i alla fall till slut. En stund efter att jag kommit hem så kom det en rejäl regnskur, skönt att man var inomhus igen.
Imorgon kommer lillsyrran hit, hon ska stanna över helgen och på kvällen åker vi till mamma i Ystad. Det blir en runda på stan för det ska inte bli nåt sol & bad väder precis.

Fika, shopping och städning

Idag var jag och fikade med en kompis som varit iväg i Australien i 3 månader och som ska flytta tillbaka dit senare i höst. Det var kul att träffa henne igen och jag kommer att sakna henne sen när hon flyttat. Fast då kommer jag att ha en bra anledning att åka till Austalien.
Efter fikan tittade vi in i Björn Borg butiken, dem hade rea och jag tror det blir återbesök senare i veckan för dem hade snygga underkläder. Sen gick jag till Weekday för att köpa jeansen som jag la undan igår, riktigt snygga är dem.
I eftermiddags tog jag tag i städningen som har fått lida i sommarvärmen, det är ju inte första prioritet att städa när det är sol och 30 grader ute.
Nu blir det lite läsning av bloggar och godisätande i väntan på maten.


Min dag

Var en runda på stan och hittade äntligen ett par jeans som jag tyckte om, det var ett par ljusblå cheap monday jeans med påsydda lappar och lite revor i. Sen åkte jag ut till v.hamnen och satt där ett tag innan jag skulle jobba.









Midnattsloppet

Till min egen förvåning tycker jag nu att löpning är riktigt roligt och vill hela tiden förbättra mina prestationer. Läste på en annan blogg om Midnattsloppet som hålls i Stockholm och kollade upp hur långt det var på deras hemsidan. Loppet är en mil och det är lagom långt för ett första lopp, blir inte så mycket av det om man bara springer 5 km. Så nu är mitt mål att springa Midnattsloppet nästa sommar och dessutom få en hyfsad tid för jag har ju ett helt år på mig att träna. Tänkte få med mig syrran oxå.


090706

7:e jobbdagen i rad idag och det återstår en imorgon. Jobbar sen bara torsdag oxå denna veckan och sen på fredag kommer lillasyster på besök. Om det är sol o värme på fredag blir det stranden hela dagen annars vet jag inte, smhi ändrar väderprognosen hela tiden.
Var på gymmet efter jobbet idag. Det blev det som ligger vid högskolan, gillar dem lokalerna. På torsdag blir det mitt gamla gym för dem har några benmaskiner som det andra gymmet inte har. Imorgon blir det löpning, ska ju försöka mig på 6 km nu när jag klarat 5 km.


Väder prognos

I veckan blir det mycket moln, en del sol och lite regn. Ganska okej väder även om det inte blir strandväder.


Söndag

Blev en kort löptur imorse efter frukost och lite snabb promenad före och efter. Det är fortfarande varmt trots solens frånvaro, kommer nog att åska idag för det är så jäkla svavt i luften.
Ska snart och jobba och som tur är har vi lite svalare på jobbet men våra kläder är i ganska tjockt tyg så det blir lite varmt ändå. Får väl gå in i stora frysen och svalka mig om det blir för varmt.

Snart söndag

Värmen är påväg bort och det ska regna i några dagar. Har jobbat dem senaste dagarna så jag har inte haft så mycket glädje av värmen men det ska bli skönt att kunna sova bättre i allfall.
Både i torsdags och igår hade jag ganska ont i nacke och huvud så det blev ingen träning som planerat. Funderar på om jag ska ut imorgon bitti och springa en runda, får se hur dagsformen är när jag vaknat. Köpte en spikmatta igår som jag ska prova på min nacke, förhoppningsvis fungerar den så att min nacke blir bättre.
Idag efter jobbet har jag varit och käkat med en gammal kompis som annars bor och pluggar i Umeå. Hon e nere i Skåneland ett tag och vi brukar få till en träff varje sommar. Efter vi ätit var vi en runda på Lilla Torg. Tiderna har förändrats och även åldern på dem som var där, nu var dem flesta mellan 30 - 45 år men när vi var "unga" och hängde där så var dem flesta mellan 20 - 30 år. Även priserna på dricka har ändrats en del, känns som det var ett bra tag sen man var ute sist eller börjar man bara bli gammal?

5 km

Började morgonen med lite motion. Eftersom det var 20 grader redan kl 7 så tänkte jag att det fick bli löpning redan på morgonen om det skulle bli av idag. Hade bara tänkt att springa 3 km eftersom jag inte hade ätit frukost men när jag var på mitt 3:e varv kände jag att jag skulle klara ett varv till. Sen på det fjärde varvet var jag inte helt slut så då var det lika bra att ta ett femte varv oxå.
Mitt mål var att klara 5 km innan sista juli men idag är det ju bara den 1:a så nu ändrar jag till 6 km innan juli är slut.

RSS 2.0