ONSDAG

Tredje dagen jag är ledig och jag är redan rastlös. Hoppas jag hittar ett jobb snart annars blir det inte roligt. Idag har jag varit på möllan och handlat grönsaker. Tänkte försöka äta mindre kolhydrater och mer grönsaker.
Blev erbjuden ett jobb i Sthlm idag som jag tackade nej till. Det är inget som har med min utbildning att göra och så har jag ju ingen bostad där så det fick bli så.
På fredag skulle det bli soligt och varmt så då åker jag till Falsterbo igen. Synd att det inte ligger närmare Malmö så man kunde cykla dit.

VÄRME

Idag blev det en busstur till Falsterbo strand. Har inte varit där sen jag var liten men vet att det är en fin strand. Det blåste lite och var alldeles lagom varmt. Det blir antagligen fler resor dit senare i veckan.
I eftermiddags var jag och fikade med en gammal kompis som numera bor i Umeå. Vi har vår årliga sommarträff när hon är nere och hälsar på sina föräldrar. Förhoppningsvis så flyttar hon ner sen när hon är färdig med sin tandläkarutbildning.
Imorgon tänkte jag inhandla lite grönsaker och frukt på möllan. Jag borde bli lite bättre på det för det är mycket billigare där än i mataffärerna.

Är på stranden i Falsterbo

img_9899 (MMS)

Är på stranden i Falsterbo


SÖNDAG

Idag har jag varit i Ystad hos familjen hela dagen och firat min examen. Det blev grilspett och sedan tårta. Önskar att jag hade en stor balkong eller terass att sitta på när det är fint väder. Så skönt att kunna sitta ute och äta.
Imorgon tänkte jag börja dagen med en powerwalk. Lika bra att ägna all den lediga tid jag nu har med att motionera. På kvällen ska jag träffa några från klassen i Västra hamnen där vi ska fotografera.

Examenstårta, hemgjord

img_6860 (MMS)

Examenstårta, hemgjord


Examensblomma

img_3973 (MMS)

Examensblomma


MIDSOMMARDAGEN

Idag är min nacke bättre men jag har ändå tillbringat större delen av dagen inomhus. Jag har städat undan lite och förberett lite till imorgon då jag ska till Ystad och fira min examen. Även idag har det avverkats en bra film; Up in the air. Denna filmen var också mycket bättre än förväntat. Av alla filmer jag ser så är ungefär 1 av 10 bra. Några är ok och resten ganska dåliga.


MIDSOMMAR

Det har inte blivit så mycket midsommar firande för mej. Det har blivit mycket sittande på hårda och mindre bekväma stolar i veckan och detta har resulterat i onda nackmuskler, huvudvärk och illamående. Jag som hade inhandlat mousserande vin, engångsgrill och en massa annat som skulle användas idag. Får väl ha grillkväll en annan dag istället.
På söndag blir det examensmiddag i Ystad med familjen minus syster men hon kommer ner om några veckor så då kan vi fira lite mer. Hon har fyllt år och jag fyller snart år så då blir det lite kalas.
Var och lånade lite filmer för det var inte så mycket på tv, har tittat på Farsan som var väldigt rolig. Jag gillar svensk film, det finns faktiskt en hel del bra svenska filmer. Danska filmer är också en favorit.


Examen färdig

img_6807 (MMS)

Examen färdig


Luftballonger utanför fönstret

img_6807 (MMS)

Luftballonger utanför fönstret


BRÖLLOP AVKLARAT NU FOTBOLL

Nu är bröllopet avklarat och det är dags för middagen.

Om 45 minuter är det dags för fotboll och matchen mellan Danmark och Kamerun. Man får ju heja på Danmark nu när inte Sverige är med. Hoppas dem vet vilket mål dem ska sikta in sig på idag så det inte blir fler självmål.


EXARBETE, BRÖLLOP OCH FOTBOLL

Idag är hela dagen fullbokad. Jag ska göra en presentation till mitt examensarbete och sen ska jag läsa och skriva ihop en opponering till en klasskompis examensarbete. I eftermiddag blir några timmar framför kungabröllopet och ikväll blir det fotboll när Danmark spelar mot Kamerun.
Har även två distanskurser som jag skulle behöva ta tag i men dem kommer än så länge i andra hand.


Examen

Idag lämnades examens rapporten in och vi fick arbetena vi ska opponera på. Vi är uppdelade i två grupper så det är inte så många att redovisa för vilket är skönt. Nu ska hela helgen ägnas åt förberedelse till redovisningen och opponeringen. Det blir även lite fotboll på lördag när Danmark spelar och kanske lite tittande på brölloppet.
Nästa vecka är vi i skolan hela måndagen och tisdagen. På tisdag kväll ska vi ut och äta med klassen och sen på torsdag får vi examens bevisen.

LITE AV VARJE

Om exakt en månad fyller jag 30 år. Känner mig inte som att jag är så gammal. Kommer nog att säga at jag är 29 år ett tag till av rena farten. Vet inte riktigt vad jag ska göra på min födelsedag, inget inplanerat än.
Om 2 månader ska jag sprina midnattsloppet. Har faktiskt inte tränat så jättemycket än så länge men det är hög tid att sätta fart nu om jag ska ta mej runt. Var och tränade idag, körde benövningar. Måste ju ha starka ben när jag ska springa. Hittar jag inget jobb så har jag ju all tid i världen att träna.
Imorgon ska jag klippa mej, blir en rejäl bit som åker av. Rätt skönt att ha lite kortare hår på sommaren.
På torsdag är det inlämning av examensarbetet. Är nästan helt färdig, ska bara få lite respons på rapporten imorgon.

Träningsmat

img_6807 (MMS)

Träningsmat


Framme vid Fotografiska

img_6807 (MMS)

Framme vid Fotografiska


Balkongmys

img_6807 (MMS)

Balkongmys


STHLM

Nu har jag varit i Sthlm några dagar. Har varit på en intervju, lämnat lite cv på olika ställen och hittat några jobb på ams som jag sökt. Vädret kan man absolut inte klaga på, sol alla dagar hittills.
Idag blev det en långtur på stan med en klasskompis. Var även inne i en Telenor butik och fick min iphone fixad. Den flippade helt ut igår och gjorde som den själv ville. Ljudet försvann och den reagerade inte alls eller väldigt långsamt när man tog på skärmen.
Imorgon blir det Zumba med syrran. Ska bli kul att testa. Hon tyckte vi skulle testa här hemma ikväll så jag hängde med imorgon.

Frukost på tåget

img_6807 (MMS)

Frukost på tåget


TOMORROW IT IS

Imorgon lämnar jag Malmö för Stockholm och det är jag inte särskilt ledsen för. Ska bli skönt att komma bort från den här stan ett tag.
Än så länge har jag en intervju, ett möte som kanske kan innebära jobb och en fika med en klasskompis inbokad. Tänkte även gå runt i stan och lämna cv till ställen som verkar intressanta.
Någon av dagarna skulle jag också vilja besöka Fotografiska.

Grillning i slottsparken

img_6807 (MMS)

Grillning i slottsparken


Vallmo

img_6807 (MMS)

Vallmo


Solar i v.hamnen

img_6807 (MMS)

Solar i v.hamnen


UPPDATERING

Har bokat in en jobbintervju på tisdag. Trevligt att det redan är någon som hört av sig.


THE LAST DAY

Imorgon är sista dagen på praktiken. Har trivts jättebra och hade gärna stannat längre. Imorgon kommer det en container som ska ställas utanför mitt hus. Har rensat ut i källaren och ska slänga 7 svarta sopsäckar med en massa skit. Ska gå igenom garderoben en sista gång och se om det inte finns mer som ska rensas ut.
På lördag är vi ett gäng som ska hem till en kompis och laga mat och på söndag åker jag antagligen till Stockholm. Ska bli skönt att få komma iväg från den här stan.

RSS 2.0