Tomat &...

7c9ff065f9e7d2ccd03930231d73d3bb.png

Tomat & lök paj 


Vårtemperatur 

475044c46f70fd7c57a8781d8560a582.png

Vårtemperatur 


Sunny sunday

Det har varit lite vår väder nu i några dagar. Så skönt när det är några grader varmare. Har kunnat använda vårjackan och vårskor. Idag ska jag promenera bort till mobilia och kolla upp priser på färg. Tänkte passa på att måla om lägenheten nu när jag är ledig från skolan för sen kommer det inte finnas tid för det. Vill fräscha upp lägenheten inför en framtida försäljning.
I veckan så var jag på en föreläsning på skolan som en lärare hade fixat, det handlade mycket om sociala medier. Jag har ju redan blogg och facebook så det var bara twitter som fattades. Så nu är ett twitter konto oxå fixat. Får se hur länge jag håller igång det.


September issue

Har inte kommit till skott och se denna film förrän nu. Väldigt intressant att se då jag vill in i tidningsbranschen men det är ju inte riktigt likadant här i Sverige.


100227

Imorse provade jag att göra american pancakes från scratch. Har varit lat innan och köpt färdigt pulver som bara ska blandas med mjölk. Det enda tråkiga var att smeten skulle jäsa i 30 minuter så det tog ju ett tag innan man fick äta dem där pannkakorna. Goda blev dem i alla fall.
Ikväll kommer några vänner hit. Det blir lite melodifestival, vin och gott tilltugg.

American pancakes ...

0-529dcb1f35a18bdfdda9e411c6a5b30d.png

American pancakes 


Hos skomakaren...

3f00054b05f27bf9507f4aaccd4917fb.png

Hos skomakaren o får klacken påspikad på min stövel.Dem pallade tydligen inte en shoppingtur till 


FAVORIT MUSIKEN JUST NU

Favoritlistan på Spotify

FREDAG

Då var det fredag igen. Veckorna går alldeles för fort. Har fortfarande inte hittat praktikplats och nu är det bara två veckor kvar till vi ska ut. Känner inte längre nån panik över detta, vilket jag borde men just nu känner jag ingenting. Vet inte hur många företag jag kontaktat för jag har tappat räkningen för länge sen. Vill vara på ett företag där jag kan få lära mig något. Har redan haft dåliga praktikplatser som jag inte fått ut något av, har jag lärt mig något så har det varit något jag själv tagit reda på.

Ikväll blir det fredagsmys med Let´s dance. Gillar att spendera fredagar framför tv:n i soffan. Just nu är Let´s dance och Halv åtta hos mig favoritprogrammen, är det tecken på att man börjar bli gammal? Känner mig inte särskilt gammal och speciellt inte efter igår när jag som vanligt fick visa leg på systemet. Ska bli kul att se hur länge det kommer att fortsätta.


En dag på stan

Pengarna har rullat in på kontot och då är det ju dags att göra av med dem. Inte allt men lite. Började med en sväng till "nya IKEA" som inte är så nytt längre. Efter att ha tillbringat tre dagar i rad på ett danskt IKEA för två veckor sedan så var det med blandade känslor jag gick runt i gångarna. Fick lite flashbacks och var glad över att det där jobbet bara varade i tre dagar.
Efter IKEA blev det en sväng in till stan och besök på bokrean. Inga intressanta böcker denna gången.
Sen blev det lite allmänt tittande i olika affärer och dagen avslutades med storhandling på Ica Maxi.

Laddar för...

2d37c4a14a410f53bef52b9f299601c3.png

Laddar för en dag på stan 


Då var det klart

Har fixat den efterlängtade konsertbiljetten idag. Den var jäkligt dyr så jag hoppas på en riktigt bra konsert. Är bara lite nervös över att Steven Tyler ska ramla in på rehab igen och bli kickad från gruppen. Det vill vi inte.
Har fortsatt min jakt på praktikplats idag men det går fortfarande inte bra. AD:n som jag pratade med idag var i alla fall väldigt trevlig och tyckte det var synd att dem inte kunde ta emot mig. Jag tycker oxå synd om mig :o)
Varför ska det vara så svårt att hitta en praktikplats???

Aerosmith

Imorgon smäller det. 1 dags biljetterna till sweden rock släpps kl 12 och då kommer jag  att hänga på telefonen. Måste få en biljett till konserten.
Detta är min favolåt:


SÖNDAG

Idag är en riktig slappdag, mysbyxorna e på och mesta tiden tillbringas i soffan. Har hittat lite nya bloggar som är tillagda på listan, får se om dem stannar kvar och blir favoriter.
Har hittat ett företag som söker en layoutare till sommaren, tänkte kontakta dem imorgon och se vad dem tycker om en idé jag kommit på. Annars har jag inga praktikplatser pågång vilket är lite dåligt. Tre veckor kommer att gå väldigt fort.
Igår började jag läsa lite i en bok om tidsskriftdesign, den kommer nog tt vara till stor hjälp för mitt examensarbete.
Har lyssnat en hel del på Rihannas nya skiva Rated R, ovanligt med så många bra låtar på en skiva.


TIDNINGAR OCH BLOGGAR

Jag skulle kalla mig själv för en tidnings och blogg nörd. Jag älskar tidningar, inte dagstidningar utan magasin som te.x. Elle och Costume. Det är inte bara innehållet som intresserar mig utan även designen av tidningen. Typsnitt, färger och bilder. Har en ganska stor samling av tidningar här hemma, det är allt från modetidningar till tidningar om hälsa och träning. Min stora dröm är att få arbeta med layout på en tidning, allra helst en tidning som jag själv startat upp.



Bloggar är en annan grej jag snöat in på. Har en hel lista med bloggar jag följer. Intressant att läsa om andras jobb & vardag och få en massa tips om både det ena och andra. Här är några av dem bloggar jag följer:




FRIDAY

I förmiddags blev det en sväng till gymmet. Har inte tränat på en vecka så nu var det dags att komma igång igen. Tänkte köra lite konditionsträning imorgon, måste ju hålla igång löpningen nu när det gått så bra.
Efter att ha tvättat hela eftermiddagen har jag nu en hel hög med rentvättade kläder som måste tas om hand vilket är så jäkla tråkigt. Tänk om man hade nån som kunde göra såna saker till en.
Har pratat lite med syrran på Skype nu när hon är i Alanya, jäkligt smidigt. Som att prata i telefon men gratis.
Ikväll blir det Let´s dance och sen Solsidan, till det serveras Ben & Jerry´s Chocolate fudge brownie.


Biff, rotfruktsgratäng...

0-7c9816cc348abc475dd7ae3364e7af9d.png

Biff, rotfruktsgratäng med en massa vitlök och sallad 


4,5 timmars sömn

Imorse var det uppstigning klockan 3. Syster skulle köras till Kastrup där hon skulle flyga till Alanya. Hann hem och sova en halvtimme innan jag skulle till skolan men var riktigt trött hela förmiddagen. Tänkte se ett program på tv4 kl 21 så jag väntar med att gå och lägga mej.
Har fortfarande inte hittat någon praktikplats. Panik.
Imorgon ska jag ha stortvätt, skulle tvättat förra helgen men då blev det ju jobb i Köpenhamn och sen har jag inte haft tid. Har ett helt berg med tvätt. Ska börja läsa igenom allt jag samlat ihop om tidningsdesgin också så jag kommer igång.

Julgranen i...

0-531ca2e7b7f9f4cc3b9d7cb84edcbd45.png

Julgranen i trädgården i Ystad 


Aerosmith

Mitt favoritband ska spela på sweden rock i juni. Missade dem sist dem spelade i Sverige och var tveksam om jag skulle få en ny chans efter Stevens ständiga besök på rehab. Denna gången ska jag se dem om jag så ska åka dit själv.


IDAG

Syster e hemma igen från äventyret i USA. Ska åka till Ystad ikväll och umgås med henne innan hon åker till Alanya på torsdag morgon. Fick mina efterlängtade röda converse som e så snygga.
Denna veckan är vår sista skolvecka. Vi ska ha egna självstudier i 3 veckor sen praktik i 12 veckor och sen är det examensarbete. Det går lika dåligt med att hitta praktikplats som vanligt, vill inte ha någon dålig plats igen. Önskar att jag hade bott i Stockholm där dem flesta tidningsmagasin har sina redaktioner.

My new...

41005ac293befe9a56358bc78a475411.png

My new shoes 


Alla hjärtans dag på IKEA

Idag var andra dagen på IKEA. Inte världens roligaste jobb precis att intervjua folk men det är jäkligt bra lön. Min danska börjar arta sig så det går riktigt bra och danskarna förstår vad jag säger. Igår rekryterade jag en fd kollega från Ica maxi då vi saknade en femte person så idag var vi full grupp. Tur att det bara är tre dagar för det är vad man orkar med, exakt samma jobb varje dag.
Imorgon är det alla hjärtans dag. Jag brukar inte fira denna dag så för mig spelar det inte så stor roll om jag e på IKEA eller var jag är.

N.Y

Tittade för skojs skull på biljettpriser till New York i maj. Fanns t&r biljett för 5300:- med sas direkt flyg, inte dyrt alls.


Nackont och IKEA

Mitt "maratonlopp" i tisdags resulterade i väldigt nackont och huvudvärk. Jag får väl skylla mig själv, att öka löpningen från 25 till 60 minuter på en gång är inte så smart. Pga detta har jag inte kunnat träna på två dagar vilket inte var så smart nu när jag kommit igång så bra med träningen.
Igår sökte jag ett jobb, lite på skoj för jag trodde inte alls att jag skulle få det men idag ringde dem upp mig. Ska stå på IKEA utanför Köpenhamn i tre dagar och intervjua danskar om deras shoppingvanor på varuhuset och detta ska ske på danska. Hon som ringde upp mig frågade hur bra jag var på danska och det är möjligt att jag gav sken om att jag är bättre på danska än vad jag faktiskt är. Tror dock inte att det blir några problem.

Midnattsloppet- here I come

Idag har jag lyckats med att springa 60 minuter i ett sträck. Vet inte hur det gick till men det gick. Har aldrig hänt för. Var riktigt trött i benen efteråt och nu har jag lite ont i ryggen också men är så stolt över mig själv att jag klarade det.
Ska ju springa Midnattsloppet i sommar så det är ju bara att springa på.

My new...

18014e77fce777efd9ed108f7df920dd.png

My new addiction 


Hittade denna...

0893b652591a70d8162a2190e0099204.png

Hittade denna bilden i telefonen 


Snyggaste framsidan...

0ec60a275c5929161daa2cd0e329fdf8.png

Snyggaste framsidan Cap & Design haft 


SÖNDAG

Idag har det också hunnits med en del. Man hinner med så mycket mer när man inte jobbar på helgen. Imorse började jag med att rensa ut i garderoben, resultatet blev en halv svart säck med kläder som åkte ner i källaren. Efter det blev det det sista på skolarbetet Sen kom mamma och hennes man in med en gammal tv som jag ska ha då den jag haft oftast bara kör med röda nyanser.
Nu i eftermiddags blev det en tur till gymmet där det avverkades 25 minuter på löpbandet och 15 minuter på crosstrainern.
Nu ska jag ner till hemmakväll och köpa lite lakrits.

LÖRDAG

Storstädning
Slänga tidningar/papper
Rensa garderob
Rensa frysen
Steka biffar
Hämta tvbord som stått i källaren


Sitter nu med hårfärg på utväxten och väntar på att 15 minuter har gått så jag kan fixa resten av håret. Har varit riktigt produktiv idag. Storstädning av hela lägenheten har avverkats så nu är här fint igen. Har slängt bort en massa tidningar, har en förmåga att samla på mig en massa sådana.
Ikväll blir det en film eller två av dem jag hyrde igår, god mat och fruktsallad.
Imorgon ska jag försöka ta tag i resten av grejerna på min lista. Om det finns tid över så blir det en runda på gymmet också.


Fredagsmiddag 

6b00dacaafcc782db8543306d4ac7b08.png

Fredagsmiddag 


FREDAG

Idag har jag varit så jäkla duktig. Var på gymmet och tränade i förmiddags och sprang först i 25 minuter sen fortsatte jag på crosstrainern i 25 minuter. Hela 50 minuter konditionsträning, inte dåligt för att vara jag. Detta måste bli ett nytt inslag i min vardag, mer konditionsträning. Tänkte köra kondition på söndag också.
Skrev innan att jag inte hade nån planer för min lediga helg men kom på att jag faktiskt lade upp en lista innan i veckan på en massa saker som ska göras. Har dessutom lite skolarbete som ska vara klart till på måndag.

Var och hyrde tre komedier som jag tänkte se i helgen; en amerikansk, en svensk och en dansk film.


Eftermiddags fika ...

57e5e0d5c99ae3b6c9a6a65707c511c5.png

Eftermiddags fika 


Ledig

På lördag är det första gången jag är ledig på en lördag detta året, har jobbat alla helger hittills. Lite konstigt att inte ha nåt inbokat, får se vad jag hittar på.
När jag åkte från skoan idag så sken solen för fullt så jag tänkte bege mig ut på en promenad i det fina vädret. Var hemma om i 10 minuter och på den tiden hann solen försvinna så jag tog bussen in till stan istället och handlade lite mat. I helgen ska det bli fint väder så det får väl bli en promenad då istället.


Träningsvärk

Ibland kan jag tycka att det är skönt med träningsvärk, man känner att man gjort bra ifrån sig på gymmet. Ibland är det mindre skönt och mest bara jobbigt när man suttit för länge och ska röra på sig. Imorgon kommer det bli jobbigt att ta sig upp från sängen, inte bara för att jag som vanligt är trött utan för att jag kommer att ha en jäkla träningsvärk också.

Min duktiga syster fick idag reda på att hon klarat även det skriftliga provet till Personlig tränar utbildningen och nu får sin licens. Hon är nu i New York och skulle fira med pannkakor. Fick meddelande om att hon köpt dem röda converse skorna jag önskat mig, ser fram emot våren då dem ska användas flitigt. Nästa vår är det förhoppningsvis jag som är i N.Y och shoppar.

Grattis syster!


Rihanna


Lunch 

0-5f48c563d77996a66b1666759a296e0b.png

Lunch 


Ute i...

0-3e1e0e6635adbc78acde267c2163f124.png

Ute i kylan 


Tisdag

Veckans måsten:
  • besök på biblioteket
  • fortsätta med analys av tidningar till skolarbete
  • rensa ut i garderoben
  • rensa ut i frysen
  • ringa jobbsamtal
  • skissa på tidningslayout till examensarbete

Söndagsfrukost på...

0-f0f6c6e5fdf6a0277c85978bbf28e8.png

Söndagsfrukost på en tisdag 


Fruktsallad exotic ...

69931a5f632cc2419be4a40fe9f45ad9.png

Fruktsallad exotic 


RSS 2.0