090630

Idag när jag har varit o jobbat så har det såklart varit jättefint väder. Jag satt ute på min lunchpaus och gick sedan och köpte en islatte. Efter jobbet åkte jag och tränade på ett gym som ligger vid högskolan, det är ett ganska nytt gym så lokalerna var fräscha och där var inte så mycket folk. Träningspasset gick väldigt bra och det kändes inte så segt som det gör ibland.
Efter att jag duschat och ätit lite tog jag en promenad tillbaka till jobbet vilket tog ca 45 minuter. Det var fortfarande väldigt varmt och kvavt och för en stund sen kom en riktigt störtskur.
Imorgon står det löpning på schemat och ev en powerwalk på morgonen för att inhandla jordgubbar till frukosten.

Ny vecka

Första veckan på sommarlovet. Har varit ledig idag och hade planerat in en dag för solning i v.hamnen då dem lovat strålande sol och 23 grader. Det var sol imorse men den försvann bland alla molnen men man kan ju inte ge upp så lätt så jag tog mina grejer och körde iväg till v.hamnen för att invänta den soliga dagen. Det var ju fortfarande varmt så det var helt ok fast att solen lyste med sin frånvaro. Efter ett tag började det blåsa lite svala vindar och bli ännu mer moln på himlen så en stund efter att min kompis gjort mig sällskap så gav vi upp och begav oss in till stan istället.
Vi fyndade god mat till 40% rabatt på Mando steakhouseoch lyckades därefter även få ner 3 kulor glass från Glassfabriken. När vi satt och åt började solen titta fram och det blev riktigt varmt.

En dag i solen

Har varit större delen av dagen i v.hamnen och solat. Riktigt skönt väder idag och lagom varmt när det blåste lite. Fick sällskap av min jobbkompis J och hennes kompis. Det var inte så mycket folk därute som det brukar vara, kanske många som åkt iväg på semester. Blev lite röd på övre delen av ryggen för jag når inte riktigt att smörja in mig med solskyddsfaktor där och glömde bort att be om hjälp men imorgon ska det smörjas in.
När jag kom hem bytade jag om och tog en kort löptur i Pildammarna. Hade varken ätit eller druckit så mycket under dagen så det var inte läge att ge 100% men tyckte det var bättre att springa lite än inget alls.
Imorgon blir det ännu en dag i solen, får passa på när man är ledig och solen är framme.

Sommarlov

Nu är det sommarlov i fem veckor och jag börjar mitt lov med att jobba. Kör långpass imorgon och eftersom det ska bli sol och 23 grader kommer det antagligen inte att bli alltför mycket att göra. Kan bli ganska drygt när man ska vara där i tio timmar.
På söndag och måndag blir det nog lite solning i v.hamnen för värmen ska hålla i sig. Var där i onsdags några timmar och fick lite färg utan att bli röd så jag ska nog hålla mig till att sola 3- 4 timmar åt gången.
Imorgon blir det en powerwalk på morgonen och på söndag blir det lite löpning i Pildammarna.

Efter sol kommer regn

Dagen började bra med sol och värme. Var ute på powerwalk innan frukost vilket inte blev förrän halv tio då jag tog lite sovmorgon. Efter en sen frukost blev det en runda på gymmet. Det var halv storm ute så det blev gymmet som ligger närmast där jag bor, det sunkiga gymmet som jag helst undviker.
I eftermiddags blev det en busstur ut till Svågertorp och inhandling av en fläkt då min lägenhet har förvandlats till en bastu. Så fort det blir varmt utomhus blir det lika varmt inomhus då solen står på hela eftermiddagen och kvällen tills solen går ner bakom huset mittemot.
Det blev även en sväng in till stan för att handla lite mat, på vägen hem kom dem gråa molnen fram och det kom en liten regnskur.
På söndag kommer min syster hem från Turkiet. Som det ser ut nu så mellanlandar hon på Kastrup på söndag eftermiddag och flyger vidare till Stockholm på måndag morgon så vi hinner umgås några timmar på söndag.

Det blir raka vägen till Stockholm för syrran men hon kommer nog hit snart ändå för hon ska till Jönköping med jobbet och då är det bara halva vägen kvar hit.


En härlig sommardag

Idag har det varit den bästa sommardagen på länge. I förmiddags spenderade några timmar i v.hamnen med en jobbkompis. Det blåste lite vilket gjorde att det blev lagom varmt. Konstigt nog var det inte så mycket folk där som det brukar vara när det är fint väder.
I eftermiddags var jag och sprang i Pildammarna, lite för varmt för löpning så nästa gång ger jag mig nog ut senare på kvällen. Det blev 4 km sammanlagt, var lite trött i benen efter gårdagens styrkepass.
Kvällen har jag spenderat med två kompisar, vi cyklade ut till v.hamnen där det nu var betydligt mer folk än innan idag. Vi fikade och satt i solen och njöt av kvällsvärmen.

Väder prognos

Ska tydligen regna på torsdag och det verkar vara mer moln än sol i veckan.


090623

Blåsandet har blivit en del av vardagen i Malmö, inte många dagar som det har varit vindstilla. En jobbkompis var och solade på Ribban så jag åkte dit en sväng men det blåste en hel del därute och det var svalt i vinden. När hon skulle och jobba så åkte jag in till stan istället där det var lite varmare. Jag fyndade två linnen på rean, ett på H&M och ett på Filippa K.
Imorgon är det skoldag igen och mer Flash. Vi är lediga på torsdag sen är det sista skoldagen på fredag.   

Dagens lunch


Morgon motion

Har börjat morgonen med en timmes powerwalk, kör min vanliga runda runt Pildammarna. Solen sken och det var 16 grader så idag blev det 3/4 byxor och t-shirt. Har precis avslutat min frukost och om 20 minuter ska jag cykla iväg till gymmet för dagens styrkepass. 

Sthlm

Nu är allt bokat till min stockholms resa i September. Bokade precis hotell på söder som ligger vid samma tunnelbanelinje som går till Högdalen där jag ska tatuera mig. Tyckte det var smidigast så man inte behöver åka runt och byta linje och så är det ju mysigt på söder.
Idag började en ny kurs i skolan där vi ska lära oss Flash. Det var riktigt kul och inte så svårt att förstå sig på till skillnad från våra programmeringskurser vi haft tidigare. Idag har vi lärt oss hur man gör en banner, det gick ganska bra.
Efter skolan var jag en sväng i Pildammarna och sprang, det gick bra ända tills jag fick håll. Hann med 3 km i alla fall, vet sen tidigare att det inte är nån idé att fortsätta när jag fått håll men det blir mer löpning senare i veckan.

På söndag kommer en kompis hem från Australien, det var bara meningen att hon skulle vara där en månad men det blev tre. Ska bli så kul att träffa henne och få höra hur det har varit där borta.

Söndag

Så var det söndag igen, veckorna bara försvinner. Imorgon är det skola och sista veckan innan sommarlovet, vi är lediga HELA fem veckor. Jag är i och för sig inte helt ledig då jag ska jobba men det blir inte heltid så jag har en hel del ledigt ändå.
Idag var jag med två vänner och tittade på en utställning på Konsthallen. Det var en utställning om ett band som heter Sonic Youth, dem spelade nån sorts punk/new wave musik. Utställningen var inte särskilt spännande och jag har faktiskt aldrig hört talas om bandet innan.
Jag har gjort ett träningsschema för sommaren, är ju ledig en hel så det ska hinnas med en massa konditionsträning. Håller på att "expremintera" med olika matvanor, just nu har jag byt ut bröd på morgonen mot äggröra och kalkon. Äter fortfarande kolhydrater(eftersom det är dumt att utesluta helt när man tränar) men inte så mycket och försöker hålla mig till dem som är i fullkorn. Får se om några veckor om det ger någon effekt.

Mums!


Dagens middag



och snart blir det jordgubbar med glass.

Värmen är på väg!

Nästa vecka kommer sol och värme till Skåne, det tackar vi för.


Torsdag

Idag hade jag tenta på PHP och MySQL och jag fick godkänt, så skönt att slippa tänka på det mer.
Var en sväng på gymmet efteråt och körde lite styrka sen var jag och inhandlade det sista till imorgon. Ska ta med mej korv & bröd, sill och grillspett med kalkon, resten finns på festen jag ska till.
Nu håller jag på att ladda upp inför några timmars arbete, ska tydligen bli väldigt mycket att göra idag. Kan i alla fall sova länge imorgon, ska bli skönt med riktig sovmorgon.

Plugg

Gårdagen tillbringades till största delen på ett café pluggandes till en tenta i PHP och MySQL. Det börjar lossna nu så jag tror nog att jag ska klara tentan. Imorgon ska oxå en hemsida vara inlämnad som det inte går lika bra med men jag satsar mest tid på tentan då den är viktigare. Måste få godkänt så jag kan skicka in pappren till csn så jag får mina pengar i tid till höstterminen börjar.
Det blev oxå några timmars jobb igår kväll. Ska jobba ikväll och imorgon kväll oxå, det blir tydligen mycket nu inför midsommar.
Både igår morse och idag var jag ute på en timmes powerwalk innan frukost. Det är skönt att komma ut på morgonen och idag var det jättefint väder oxå. Imorgon efter tentan ska jag iväg och styrketräna och till helgen blir det lite löpning i Pildammarna och ev. en långpromenad till havet och tillbaka.
Nu blir det mer pluggande innan jag ska en sväng till skolan.

Varför?

Varför lyckas solen alltid pricka in sig på dem dagarna jag går i skolan? Går heldag i skolan både måndag och onsdag, dem dagarna det är som finast väder såklart!


Dagens middag

Rostbiff med lite goda tillbehör.




Söndag

Började förmiddagen med 4 km löpning i Pildammarna, det gick hyfsat bra. Har oftast bara blivit löpning en gång i veckan förrutom denna då jag lyckats klämma in två pass. Måste köra på nu så jag orkar springa minst 6 km innan sista augusti. Under mitt 5 veckors lov från skolan tänkte jag maxa träningen ordentligt och köra powerwalks på morgonen, flera långpromenader i veckan och även fortsätta med min vanliga träning.
Var en sväng på stan och på hemvägen tänkte jag handla jordgubbar men när jag kom till Södervärn där dem har ett jordgubbshus så var det stängt. Det betyder att jag inte har nån jorgubbar till frukosten imorgon :o(   Ska köpa två liter imorgon istället så dem räcker ett tag.

090612

Idag är det 10 år sen jag tog studenten, känner mig lite gammal när jag tänker på det. Det var bästa dagen på hela gymnasietiden, skolan var inte riktigt min grej.
Idag har det regnat och blåst en hel del, tror det fortsätter så imorgon oxå. Ska jobba hela lördagen så för min del spelar det inte så stor roll, bara det blir fint väder till på söndag och enligt SMHI ska det bli sol och 17 grader.

Väderprognos

På lördag när det blir hyfsat bra väder kommer jag att jobba hela dagen, snacka om dålig tajming



Torsdag

Idag fick jag hem denna bok som är skriven av en av mina favorit författare. Hon gör bra feelgood böcker.


Ska börja läsa ikväll och antar att det inte kommer att ta så lång tid innan den är utläst.

Idag har jag varit och slingat håret, ville ha det lite ljusare nu i sommar. Har hittat en frisör som jag trivs jättebra med och som förstår precis hur jag vill ha det.


090610

Är lite seg och har kännt mig lite hängig så det blev ingen skola idag. Har börjat plugga lite på en tenta jag har nästa torsdag om PHP och MySQL. Inte så upplyftande men ett måste.
Vädret är väldigt upp och ner, det är 17 grader men det blåser(som vanligt) och det kommer små regnskurar lite då och då. Det är oxå lite kvav luft, kommer kanske en åskskur idag.
Skulle egentligen gått och tränat idag men har inte riktigt ork till det, får bli imorgon istället. Imorgon ska jag oxå slinga håret, tyckte inte att det blev så ljust som jag ville sist jag gjorde det. Har hittat en bild i en tidning på hur jag vill ha det så den ska med som inspiration.
Musik uppdat.: är helt inne på Springsteen och Hoffmaestro för tillfället, man blir så glad av den musiken.




Jordgubbar

Har kommit hem från bion, filmen var bra och inte förutsägbar vilket inte är så vanligt.
Sitter nu med en skål jordgubbar och slappar framför tv:n. Det brukar bli ett antal liter gubbar varje sommar, tror jag åt 7 liter jordgubbar redan innan midsommar förra året.
Var i skolan några timmar och meckade med en hemsida vi håller på med, det gick sådär och vi har ingen lärare som kan hjälpa oss utanför den schemalagda tiden.


Måndag

Har varit i skolan en sväng idag men vid 14 gick jag hem för då gav min nacke upp. Får lätt ont när jag sitter många timmar framför datorn. Jag cyklade bort till Pildammarna istället och körde lite löpning. Det började bra men sen fick jag håll och var tvungen att variera mellan gång och långsam jogging. Efter ett tag blev det lite bättre så då sprang jag lite längre sträckor. Imorgon blir ett styrkepass på gymmet, ska säga upp mitt avtal där för jag vet inte om jag vill fortsätta träna där eller om jag ska börja på nåt annat gym till hösten.

Imorgon blir det bio med C, vi ska se Duplicity med bl.a. Julia Roberts en av mina favo skådisar. Är inte på bio så ofta för jag ser hellre på film hemma utan en massa folk som trycker upp fötterna i ens säte och folk som inte kan vara tysta. Fast bio kan oxå vara mysigt ibland och det är ju lite större bild än vad man har hemma.



Dagens middag



Tacos med melon och grönsaker. Senare blir det en bit av min favoritost- Gruyere.


Väderprognos

Så här kommer vädret se ut i veckan där jag befinner mig:


Så här ser vädret ut där min syrra tillbringar 2½ vecka till:




Lite orättvist tycker jag.

Syrran ta med lite sol och värme hem till mig :o)


Seg söndag

Har precis avslutat min frukost som tagit över en timme att få i sig. Det var ingen stor söndagsfrukost heller utan bara 2 bullar, yoghurt och kaffe men det gick väldigt långsamt idag.
Igår jobbade jag tiotimmars pass och sen åkte jag och en kollega till Debaser en sväng. Det var några rockband som spelade, det första var ganska bra men inget band jag hört talas om innan.
Det märks att jag inte är ute så ofta och att jag slutat köpa drinkar för det var en smärre chock när min kollega J fick betala 98 kronor för en liten drink. För det priset kan man ju får en ½ liter sprit på bolaget och i hennes drink var det 6 cl. Jag tog en cider istället som kostade mindre än halva priset av hennes drink.

Idag blir det en promenad i det molniga vädret, det har varit dåligt med sol dem senaste dagarna. Sen blir det lite dammsugning och kvällen ägnas åt slappande i soffan framför tv:n vilket är min söndags tradition. 

TGIF

Då var det fredag igen och snart ledighet för dem flesta men inte för mig, det blir jobb idag och imorgon. Jag har numera ett riktigt bra extra jobb så det gör inte så mycket att jag jobbar helg, har ju trevliga kollegor att umgås med.
På söndag är jag ledig och då tänkte jag ut och springa lite i Pildammarna, har inte hunnit med så mycket löpning dem sista veckorna. Annars blir söndag en slappdag framför tv:n.

Det har varit svårt att undvika Springsteen hysterin nu när han är på plats i Sthlm och ger 3 konserter. Det står om det i alla tidningar och jag fick veta att min pt/massör ska dit och se en av konserterna. Så jag lyssnade på Spootify och the Boss har ju faktiskt gjort en hel del bra låtar. Den här låten är nog en av mina favoriter i en duett med Sting. (Kolla in dem "snygga" kläderna)



Hoffmaestro & Chraa

Har precis upptäckt denna underbara coola grupp. Det visade sig även att en av medlemmarna gick i min parallellklass på högstadiet.


Dagens lunch


På gång igen

Nu e träningen på gång igen, började morgonen med 1 timmes powerwalk innan frukost. Efter frukosten bar det av till gymmet för lite styrketräning, det var lite segt men det gick bra. På vägen hem svängde jag inom Folkets Park för att se om den lilla känguru ungen var ute. Den var ute och satt och tittade nyfiket på allt runtomkring. Det lät som om den blivit förkyld för det kom fram några  ljud som lät som nysningar.

Imorgon, fredag och lördag blir det jobb. Hinner inte träna så mycket denna veckan men nåt pass till ska jag klämma in.


Förra veckan släppte H&M 2009 års kollektion av Fashion against aids. Beställde b.l.a dessa två t-shirts.




Bilderna är hämtade från www.hm.com/se


Juni

Ny månad idag, nu börjar sommaren. Idag har det varit strålande sol och 25 grader ute, blev bara 2 timmar i skolan sen lockade det mer med att vara ute i solen. Det blev några timmar i v.hamnen, har aldrig tålamod att ligga stilla för länge så efter 2 timmar gick jag och köpte glass sen cyklade jag hem. Blev en promenad i eftermiddags oxå.

Tänkte lägga upp lite nya mål med min träning, har ju nått mitt gamla med att jag skulle börja springa. Har sprungit 4 km i ett sträck som längst och tänkte försöka klara 6 km innan sista augusti. Nästa år vill jag springa nåt lopp, kanske nåt som är 1 mil. Jag ska ha det som mitt nya mål i alla fall.
Imorgon ska jag springa efter skolan och på onsdag blir det styrka, har varit lite dålig med träningen den sista tiden.

Idag har jag ringt och bokat tid för min tatuering som jag ska göra på Salong Betong i Stockholm. Det blir den 4:e september, lika bra att vänta tills efter sommaren när man inte ska sola och bada mer.

Imorse när jag var påväg till skolan så fick jag syn på denna söta lilla krabat som bor i Folkets Park.



RSS 2.0