My life sucks!

Hur mycket otur kan man ha innan det vänder. Tyckte mitt liv började gå åt det bättre hållet men så kommer ett nytt bakslag. Fick veta idag att huset där min blivande lägenhet finns ska säljas så där försvann den. Nu har jag 1 månad på mig att hitta nytt boende, får se hur det går.
Jag har fortfarande heller ingen praktikplats vilket inte heller är särskilt bra.

Hade varit kul om något kunde gå bra nångång.

Idag blir det en depp- låt.



090127

Om mindre än 1 vecka ska jag ut på praktik och jag har fortfarande inte någonstans att vara. Jag har ringt några företag idag men har fått samma svar som innan. Det är lite pinsamt att hålla på att ringa nu när det är så få dagar kvar men man har ju inget val. 

Imorgon ska vi göra klart vårt grupparbete och sen går vi kanske ut och äter lunch för att fira. Det har blivit lite tjafs nu på slutet för att det har varit lite olika åsikter om alla måste vara med under sista dagen. Har man grupparbete så tycker jag att det är allas ansvar att allt blir färdigt även om man gjort sin egen del färdig. Det är ju till allas fördel om slutprodukten blir bra.

På fredag ska jag på bio och se filmen Gomorra och efteråt  blir det en cider på någon pub. Jag började läsa boken men den är ganska seg, filmen har fått bra recensioner så jag hoppas den är bra. På lördag blir det antagligen brunch, vet inte riktigt var än men någonstans där dem har pannkakor.

Lite bilder


090125

Vad jag älskar barn som skriker, särskilt kl 7 en söndag morgon. Har inte varit med om ett barn som skriker så mycket som grannens. Varje gång dem lämnar lägenheten och varje gång dem kommer hem, det ekar SÅ härligt i trapphuset.

Har varit och jobbat idag, det gick ganska smidigt. Nästa söndag blir en gammal jobbkompis min nya kollega, det ska bli kul att jobba med henne igen.

Idag har jag börjat packa inför flytten, så jäkla tråkigt. Ska nog bo i nästa lägenhet tills dem slänger ut mig, orkar inte flytta mer.

Den här godsaken och en svampfylld crépe var min middag idag, mums!


Äntligen fredag

Skolveckan är slut men jag är inte ledig för det är min jobbhelg. Ska börja jobba kl 6.30 imorgon, tycker inte alls om att gå upp så tidigt men man slutar i allafall hyfsat tidigt på dagen. På eftermiddagen väntar en stor hög med tvätt så lördagen kommer inte att bli en slappdag.
Kvällen kommer att ägnas åt sortering av kläder för jag måste lägga undan sånt som kan tänkas behövas dem närmaste 3 veckorna, resten ska packas ner inför flytten. Om 1 vecka börjar praktiken och då kommer jag inte ha så mycket tid att packa så det är lika bra att börja nu.

I förmiddags var jag och tränade efter träningsprogram 2, tror jag ska börja höja vikterna nästa vecka. Programmet är ganska lätt jämfört med det andra men det ska ju inte vara för lite motstånd.
Idag har jag oxå varit och gjort en välbehövd klippning. Var ett tag sen jag klippte mig sist och idag skulle jag även fotografera mig till mitt nya körkort och då vill man ju att håret ska se hyfsat ut.

Dagens låt blir The Killers med Spaceman. Dem har gjort en hel del bra låtar.




090121

Såg precis på blogg.se att serien Veronica Mars kanske ska göras som film. Jag gillar den serien så det hade varit kul med en film oxå.

Imorgon ska jag ringa till min blivande hyresvärd för att höra om han har några nyheter angående inflyttningen. Jag vill flytta in så fort som möjligt så jag slipper min lilla skokartong till lägenhet. Jag hoppas på den 15:e februari men det beror på hur långt dem har kommit med genomgången av min nya lägenhet. Alla lägenheter har stått tomma i 1 år så allt behöver ses över innan man kan flytta in.

Idag har jag varit på gymmet och tränat lite kondition. Jag sprang lite och sen blev det rodd och magövningar. Börjar känna av löpningen lite i mitt högra ben, både i hälsenan och på framsidan av smalbenet. Blir kanske så innan man vant sig vid att springa.

Dagens låt är min nya stora kärlek, upptäckte att min syrra lagt ut den på sin blogg igår. Bra musiksmak sis!


Dålig motivation

Idag hade jag inte alls lust att träna men tvingade mig dit ändå. Blir ju inte bättre för att man skjuter upp det till en annan dag, lika bra att få det gjort. Man känner sig i allafall nöjd när man varit där.
Träffade på en gammal kollega från Kastrup på gymmet, fick lite ny info om min fd arbetsplats. En restaurang dem öppnade i höstas har redan fått stängas ner, lite tragiskt bara att alla som jobbade där fick sparken. Annars e jag glad att det går dåligt för företaget, det förtjänar dem. Börja aldrig jobba för Hms host i Köpenhamn!

Var i skolan några timmar och hade möte med vår grupparbetes grupp, sen gick vi och käkade lunch. Ringde oxå till ett tryckeri i Lund som jag fått tips om från mamma för att se om jag kunde göra min praktik där. Fick i stort sett samma svar från dem som från alla andra, dem kunde inte ta emot någon nu. Hela den dåliga ekonomiska situationen verkar påverka vår chans att få praktikplats.

Idag blir det en rocklåt som får avsluta dagens inlägg. Lyssna och njut!





Lördag

Har varit en sväng på gymmet idag och tränat efter träningsprogram nr 2. Det gick bra, det e inte så jobbigt som det andra programmet. Imorgon blir det lite löpträning och förhoppningsvis en långpromenad om vädret e ok. Jag e bildansvarig för vårt grupparbete i skolan så jag måste ut och fota lite till det och då kan man passa på under promenaden.

Ikväll blir det besök på en spansk/italiensk restaurang. Jag och två kompisar är utbjudna av en fjärde kompis som inte tyckte att han kunde bjuda hem oss till honom eftersom han inte e så bra på att laga mat. Har tittat lite på menyn i förväg eftersom jag alltid har så svårt för att bestämma mig och jag tror nog det blir en vegetarisk pizza.

Det har dykt upp en massa filmer på biografen som verkar va bra. Tänkte försöka se Gomorra, Mammut och Lars and the real girl. Wallander filmen hoppar jag nog över och ser på dvd sen istället.

Här e trailern för Lars and the real girl. Tycker den verkar riktigt rolig. Lars spelas av snyggingen Ryan Gosling som var med i The Notebook, har ni inte sett den så rekomenderar jag det.



Biljard och träning

Igår var jag med på en "Lär dig spela biljard" kurs. Har bara spelat en gång innan och då gick det sådär så det här var något jag behövde. När vi sen övade själva så gick det rätt bra faktiskt så det blir nog fler besök på biljardhallen.

Idag körde jag igenom mitt träningsprogram med fria vikter. Jäkligt jobbigt var det men skönt när man lyckats ta sig igenom det. Magövningarna var jobbigast men det e ju bara att köra på så blir det lite lättare när dem borttappade magmusklerna är tillbaka.
Igår började jag med mina morgon powerwalks igen. Ett tag var jag ute flera morgnar i veckan före frukost men sen kom hösten med regn o blåst och då var det inte lika kul längre. Nu tänkte jag gå ut alla dagar då jag inte ska träna på gymmet.

Nu ska jag iväg till Hemköp och hämta ett paket med min nya mössa som säkert får göra mig sällskap på mina powerwalks.



Söndag

Då var andra veckan på det nya året avklarad. I fredags blev det lite shopping, b.l.a ett par bruna stövlar som jag spanat in och som nu var på rea. Jättesnygga att ha till ett par smala jeans som går att ha innanför.

Idag blev det en sväng till gymmet och en början på min löparkarriär. Körde lite intervall i 20 minuter, tyckte det var lagom att börja med. Ska försöka öka tiden lite mer för varje gång och prova på lite olika intervall variationer.
Imorgon ska jag börja ändra lite på min kost för att se om det gör någon skillnad. Jag ska sluta äta bröd till frukost och istället äta gröt eller smoothie + äggröra. Tänkte försöka äta mindre kolhydrater men inte ta bort dem helt för det tror jag inte är så bra och så ska jag äta mer grönsaker. Måste bli bättre på att äta mellanmål också.

Höll på att glömma en viktig sak, läste häromdagen att Aerosmith ska släppa nytt album detta året. Längtar tills man får höra dem nya låtarna.

Skola igen

Första skoldagen för året är  avklarad. Lite oroväckande att bara 3 av 28 hittat praktikplats men läraren verkade ta det med ro så än behöver man väl inte få panik. Det var kul att träffa klasskompisarna igen och ta igen förlorad tid.
Vi ska ha ett grupparbete dem fyra nästkommande veckorna och göra en tidning, det ska bli kul för jag såg till att hamna i en bra grupp med människor man kan lita på.

Idag utövade jag även årets första konditionspass, inte så avancerat men tillräckligt krävande för min dåliga kondis. Ska verkligen försöka få igång flåset för sen när det blir varmare väder tänkte jag ta mig ut i Pildammsparken och springa lite. Har hittat två personer som jag tänkte skulle bli mina nya löparkompisar och dragplåster då vi kommer att bo nära varandra sen när jag flyttat. Måste ha nån som drar ut mig i löparspåret och som jag kan försöka springa ikapp.

Dagens låt är en gammal favorit, jag älskar låten men videon är ju ingen höjdare så ni gör kanske bäst i att blunda och njut av musiken istället.


Träning 2009

Årets första träningspass är avklarat efter ett uppehåll på nästan 1½ månad. Körde inte på till 100% idag, måste ju börja lite lugnt så man inte tar död på sig själv. Vill ju gärna kunna röra på mig imorgon.
Idag körde jag mitt träningsprogram med fria vikter och på fredag blir det programmet med mer maskiner. På onsdag blir det konditionsträning och en början på min löparkarriär. 

Nu återstår det bara en dag av jullovet, 3 veckor går väldigt fort när man är ledig. Hade gärna haft ledigt lite till. Det har ju varit hyfsat fint väder den senaste tiden och då vill man hellre vara ute än att sitta inne i en skola med dålig luft.

Imorgon blir det nog en långpromenad i det kalla vädret.

Den här låten gillar jag mer och mer, Agnes har blivit riktigt bra.

Regnig lördag

Har varit och jobbat på mitt mindre roliga extrajobb idag. Nästan varje gång jag har jobbat där så har det regnat när jag ska hem, jag ser det som ett tecken på att jag borde hitta ett annat jroligare jobb :o)    

Nu är det inte så många dagar kvar av jullovet, ska bli kul att träffa klasskompisarna igen. Vi ska ha praktik i 8 veckor f.r.o.m 2:a februari men jag har inte lyckats hitta något ställe att vara på så jag hoppas att min lärare har varit i kontakt med sina kontakter inom branschen. Skulle gärna vilja va på en reklambyrå eller en tidning.

På måndag tänkte jag sätta igång med min träning igen, har inte tränat på över 1 månad. Var ju sjuk större delen av december och då kan man ju inte träna men nu har jag inget att skylla på så det är bara att sätta igång.  2009 skulle ju bli ett bra år med mycket träning.

2009

Då var det ett nytt år med nya förväntningar. Jag tror att 2009 kan bli ett bra år, bättre än 2008.
Det blev inga nyårslöften denna gången för man håller ju oftast inte dem ändå men jag har ändå några mål för det nya året. Jag ska ta tag i löpningen som det inte gått så bra med än så länge, kanske för att jag inte har så bra kondis men skam den som ger sig.
Något annat jag tänkt på är miljön och vår påverkan. Det är så mycket vi kan göra för att det ska bli bättre och då tänker jag inte bara på sopsortering och sortering av tidningar mm. I den mån det går tänkte jag satsa på produkter som är ekologiska, miljömärkta och närproducerade. Om man tänker efter så är det en hel del konserveringsmedel och andra tillsatsämnen vi stoppar i oss som säkert inte är bra för kroppen. Vi vet ju inte riktigt vad dem har stoppat i den mat vi äter.

Under 2009 ska det också bli ännu en flytt, till en större lägenhet inne i centrum. En ny tatuering är också inplanerad under våren, ska bara bestämma exakt hur den ska se ut först.

Nu ska jag göra mig iordning sen är det dags för årets första långpromenad. SMHI lovade stor sol och bara nån grad kallt så det blir en perfekt start på det nya året.

RSS 2.0