I blåsväder

Både igår och idag har det varit halv storm, nästan i alla fall. Igår var det oxå ganska varmt så på min andra paus på jobbet gick jag bort till ett café och köpte glass-; choklad och dajmkokos.
Idag har jag varit och fått gjort mina inlägg till skorna, man fick dem med hem direkt. Tänkte ut och springa en runda idag men orkade inte ut i blåsten (måste ju skylla på något när man inte orkar/har lust att träna). Jag siktar på en runda imorgon förmiddag istället.
Hela eftermiddagen har jag ängnat åt matlagning. Har gjort lite nya matlådor till resten av veckan och förhoppningsvis räcker det till måndag och tisdag oxå när jag ska vara i skolan. Den tråkiga kursen är slut imorgon och på måndag börjar avancerad webbdesign, ska bli kul.

Skolarbete i v.hamnen

Idag har jag spenderat större delen av dagen i v.hamnen. Har gjort skolarbete med en klasskompis. Efter en stund tittade den utlovade solen fram och det blev riktigt varmt. Solen tar fort vilket man inte alltid tänker på, märkte det när vi skulle hem och såg att jag mest blivit solbränd på högersidan eftersom solen mest var till höger om mej.

Har precis ätit spagetti med tonfisksås, ett recept som man hittar på ica´s hemsida.

Pluggar i solen.


Den fina utsikten i v.hamnen.

Väder

Det har börjat ljusna upp lite nu och imorgon ska det bli riktigt fint väder. Tyvärr så ser resten av veckan ganska molnig och regning ut.


Söndags slappande

Smoothie med hallon & blåbär. Nya numret av Elle. Spotify musik.


Regn

Idag är det grått, mulet och det regnar. Det är skönt med såna här dagar ibland, då kan man med gott samvete stanna inne och göra alla måsten.  Det har blivit lite diskning, undanröjning och dammsugning. I eftermiddag blir det ett pass i tvättstugan.
Söndagar är min favorit tv dag, då går några serier som jag följer te.x. Gossip girl. Så idag blir det en slappdag i soffan framför tv:n med lite god blandmat som kycklingvingar, räkor, salami och ostar. 

Röd torsdag

Idag har mamma varit i stan en sväng. Vi åkte en runda till IKEA för att hitta nån sorts förvaring till min gå-in-i garderob. Måste försöka få lite ordning och komma på fler förvarings möjligheter. Tänkte även måla vitt på väggarna i garderoben, nu är det en brun träpanel vilket inte är så snyggt.
Jag hittade en ställning med metallbackar som fick följa med hem, den passade perfekt i garderoben så nu är ena hyllan utrensad på kläder. Packade även ner lite vinterkläder som hängde på klädstången så att där blev mer plats.

Till middag idag blev det hembakad pizza och för en stund sen åt jag lite god ost och vitlöksbröd. Imorgon är det lite styrketräning inplanerat sen blir det jobb.


Löpning

Idag har jag bara varit några timmar i skolan. Det var tredje dagen på en ny kurs och jag har inte lärt mig något nytt alls. Det är flummigt och mest en massa svammel så idag tog jag sovmorgon och gick inte till skolan förrän efter lunch. 

I eftermiddags har jag varit i Pildammarna och sprungit. Jag har haft uppehåll i 2½ vecka för att vila hälsenan men idag körde jag igång igen. Jag brukar bara orka springa två varv i sträck vilket är två kilometer men idag var jag knappt trött efter dem två varven så jag sprang vidare och orkade 4 kilometer utan att gå emellan. Trodde inte jag skulle orka så mycket efter upehållet så jag tog aldrig tiden vilket jag ångrade men idag sprang jag lite långsammare än jag brukar så det blev nog ca 6.30 min per varv.

Nu sitter jag och väntar på att min hemmagjorda pizza ska bli färdig, är riktigt hungrig nu.

Tillbaka i Skåne

Nu är jag hemma igen efter några dagar i huvudstaden. Det har varit kul att spendera några dagar med lillsyrran.

I fredags tog vi en tur i förorterna. Vi började med att besöka en tatueringsstudio i Högdalen som heter Salong Betong. Där lämnade jag skissen på en tatuering jag vill ha, dem ska rita ihop den och förmodlingen blir det ett besök där i slutet av augusti. Sen åkte vi en tur till IKEA i Kungens kurva och sen blev det ett litet besök i Skärholmen.

Igår var jag och fikade med Sara, en gammal pluggkompis från Sundsvall. Hon är oxå från Skåne men bor numera i Stockholm efter att ha pluggat några år i Piteå. Vi var på ett mysigt café vid Hornstull. Efter det mötte jag upp med syrran för att gå och äta på Vapiano som har världens godaste pasta och även deras pizza var riktigt god.

Mätta efter god pasta och pizza


Inne på Vapiano


Väldigt fin inredning på restaurangen


På kvällen blev det massa goda ostar och schlager låtar. Tyvärr så vann fel låt, tyckte bäst om Azerbaijan och Turkiets låtar.


Imorgon sthlm

Imorgon bitti drar jag till sthlm och hälsar på lillsyrran över helgen. Ska bli kul att umgås med syster i helgen.
På fredag blir det antagligen en visit i en förort vid namn Högdalen (låter som en skidort) där vi ska till en tatueringsstudio som heter Salong betong. Där ska ev bokas tid för en tatuering senare i sommar. Annars har vi inga större planer än att ta det lugnt och slappa.

På lördag tänkte jag att det ska bli lite firande av lillsyrran som fyller år den 20:e, har lite planer för hur det ska firas under dagen.

Tisdag

Igår var jag och fick massage, fick även min ena hälsena behandlad vilket känns idag. Tänkte springa en runda men det blev en promenad istället för det gör ganska ont i hälsenan idag.

Åkte till västra hamen i förmiddags för att sitta i solen och plugga. Läste igenom mina papper men övergick sen till en tidning som var betydligt intressantare. Var inte så kul att sitta där idag för stället invaderades av fåglar eftersom dem är väldigt dåliga på att plocka undan på uteserveringen som finns där.

Idag har jag provat på ett nytt recept på veg. lasange med spenatlasange plattor och keso. Det blev riktigt gott så det gör jag nog fler gånger.



Värmen är tillbaka

Nu är solen och värmen äntligen tillbaka, man blir så deppig av kyla och regnigt väder. Idag blev det sovmorgon till 10 sen bar det av till Västra hamnen där det blev några timmar i solen med en bok.

Har jobbat både fredag och lördag på mitt nya jobb. Jag trivs jättebra och kollegorna är kul att arbeta med. Tiden går väldigt fort, även igår när jag hade 10 timmars pass.

Har inte tränat sen förra måndagen för min nacke har gjort ont och gjort att jag haft huvudvärk men på tisdag blir det styrketräning igen. Ska hålla upp nån vecka med löpningen för jag har börjat få ont i ena hälsenan och benhinnorna. Ev ska jag göra inlägg och ha i skorna. Har haft det tidigare efter att jag hade inflamation i hälsenan. Lite tråkigt nu när jag äntligen kommit igång med löpningen.

Som det ser ut nu så blir det mycket sol nästa vecka, jag är ledig en del så det blir nog några långpromenader under veckan.



Ännu en regnig dag

Ännu en regnig morgon, så tråkigt att vakna till regnet som piskar mot fönsterrutan. Blev ingen morgon powerwalk idag heller och gymbesöket skjuts upp till imorgon efter skolan då jag ändå är i samma del av stan.
På torsdag blir det löpning i Pildammarna med en kompis eller två, får se om det kan hjälpa mig att orka springa längre då dem har bättre kondition än mej.

I eftermiddag ska jag och provjobba på ett nytt extra/sommarjobb. Jag ska även dit på fredag och om det går bra hade dem antagligen jobb till mig redan på lördag igen. Mitt andra extrajobb hade inget jobb till mig under sommaren och jag vill gärna ha någon inkomst under mina 5 veckors ledighet från skolan. Hade varit bra om jag inte behöver ta av mina sparpengar utan kan ha dem till ev förutsedda utgifter istället.

Solen är framme igen

Det ruggiga vädret försvann och fram kom solen. Det blev en löprunda på 5 kilometer i eftermiddags som gick rätt bra. Det enda var att jag börjar känna av min högra hälsena. Jag hade kraftig inflamation i den för ca 9 år sen och har läst att det lätt kan komma tillbaka om man haft problem tidigare. Jag ska stretcha mycket och hoppas att det blir bättre.

Innan jag begav mig ut så var jag på Stadium och införskaffade detta vind- och vattentäta set:



Dessa bilder är tagna från www.stadium.se

Ruggigt väder

Idag vaknade jag av att det regnade ute. Blev ingen morgon powerwalk och ingen cykeltur till skolan. Det kändes inte alls lockande att gå till skolan men jag pallrade mig iväg ändå vilket jag inte skulle ha gjort. Väl på plats i skolan så var det helt tomt i vår sal och första tanken var att vi kanske byt till en annan sal men så såg jag att det stod något på tavlan. Vår lärare var sjuk och hade mailat uppgifter till oss som vi skulle göra. F.r.o.m nu ska jag ALLTID kolla mailen innan går går till skolan. Det konstiga var att jag faktiskt kände på mig imorse att lektionen faktiskt skulle blli inställd av någon anledning, borde ha kollat mailen då så hade jag sluppit en t & r resa till skolan.

När jag ändå var där borta passade jag på att hämta ut ett paket. Det var min skruvdragare från Black & Decker som jag fått genom en prenumeration på Plaza interiör. Jag tycker att det är skitkul med verktyg och gillar att fixa med grejer själv.



090503

Imorgon är det skoldag, har bara varit i skolan en dag på 1½ vecka. Vädret har varit soligt och hyfsat varmt så jag klagar inte. Tyvärr så ska det bli lite sämre i veckan som kommer men förhoppningsvis kommer värmen tillbaka snart.



Fram tills igår hade jag inte ätit godis på hela 3 veckor vilket är väldigt bra för att vara jag men igår tog sockerdemonerna över. Var tvungen att stoppa i mig lite godis men det var faktiskt inte så gott som jag kom ihåg att det var. F.r.o.m imorgon tänkte jag var godisfri igen och hoppas att det ska vara lika lätt att hålla som innan.

Tänkte köra på med träningen som vanligt i veckan, det går väldigt bra förutom att jag får lite ont i i benhinnorna när jag springer. Har dock googlat detta och kom fram till att det ska bli bättre om man tar ut stegen mer. Ska ut imorgon och prova igen och se om det går bättre.


1:a Maj

Ny månad igen. Tiden går verkligen fort. Solen och vårvärmen håller i sig än så länge men det ska tydligen bli lite sämre väder om nån dag eller två.
Idag ska jag ut på ny löptur och se om det går bättre med tidtagningen. Förhoppningsvis blir det inte en jättedålig tid, sprang 2 x 1km varvet på ca 12 minuter och det är väl inte så dåligt för nån som precis börjat springa.

Igår var jag på intervju för ett nytt extra/sommarjobb och i nästa vecka ska jag provjobba två pass. Om det går bra så behöver jag inte vara kvar på mitt nuvarande extrajobb som jag inte tycker är så roligt. Hade varit kul med något nytt där man faktiskt kan lära sig nya saker.

Igår klickade jag hem denna fina tunika från H&M. Den har varit slutsåld men nu gick den att beställa igen, dock får jag den inte förrän i mitten av juni.




Bilden är tagen från www.hm.com/se

RSS 2.0